Sećate li se kada je Partizan poslednji put igrao finale ABA lige?

 Sećate li se kada je Partizan poslednji put igrao finale ABA lige?

Profimedia

Pred košarkašima Partizana je na gostovanju Budućnosti u Podgorici prva meč lopta u polufinalu ABA lige, te će u Morači sigurno pokušati da izbegnu igranje majstorice, koje bi bilo održano u Beogradu

Vode crno-beli sa 1:0, potrebne su im ukupno dve pobede kako bi učinili nešto što im nije polazilo za rukom poslednjih devet godina, a to je prolaz u finale.

Da, dobro ste čuli, košarkaši Partizana od 2013. do danas nisu uspeli da se plasiraju u finale regionalnog takmičenja. Pored činjenice da im trijumf u Podgorici donosi duži period za pripremu finala jer bi u slučaju poraza morali da odigraju još jednu utakmicu u Beogradu.

Podsetimo, te 2012/13 crno-beli su u finalu u Laktašima savladali Crvenu Zvezdu sa 71:63. Bila je to šesta titula za Parni valjak, koji je i dalje rekorder po broju trofeja u ABA ligi, a za vratom im sa jednom manje diše Zvezda, koja u momentu kada je Partizan poslednji put igrao finale, nije imala ni jedan naslov šampiona.

Pre devet godina, na klupi Partizana sedeo je najtrofejniji stručnjak u istoriji kluba, Duško Vujošević, a na parketu između ostalih bili su Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov, Davis Bertans…