“SARMAT NE TRAŽI SAGLASNOST ZA LETENJE” Rogozin kipti od besa: Ne treba mu dozvola od kukavičkih Bugara i Crnogoraca

 “SARMAT NE TRAŽI SAGLASNOST ZA LETENJE” Rogozin kipti od besa: Ne treba mu dozvola od kukavičkih Bugara i Crnogoraca

Foto: Profimedia

Vest da su Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija i Crna Gora zabranili prelet aviona ruskog šefa diplomatije koji je trebao da doputuje u dvodnevnu posetu Beogradu, ustalasala je Moskvu.

Dok su u EU i NATO pozdravili odluku te tri članice da zabrani prelet Segeju Lavrovu prema Beogradu, u Moskvi je proključao bes i srdžba.

U ljutnji je posebno istupio direktor državne sevmirske agencije Roskosmos Dimitri Rogozin koji je preko Tvitera iskazao srdžbu i gnev prema ove četiri države i posalo im poruku sa jednom rečju “Sarmat”.

Naime, on je na tviteru napisao poruku sledeće sadržine, koju su neki shvatili kao pretnju, drugi, kao srdžbu, a treći kao neukusnu šalu i provokaciju, što zavisi od ugla ko, kako gleda.

– Šta je dobro kod “Sarmata”? Neće da traži (misli verovatno na Sergeja Lavrova) saglasnost za letenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju, Kao i ostali, Šveđani.

Inače, Rogozin često u istupima na Tviteru spominje balističke rakete, pa je pre nekoliko godina Zapadu čestitao Novu godinu sa deda mrazevima pored balističke rakete Topolj M.

Takođe kao direktor vojnoprivrednog sektora i šef delegacije Rusije pri NATO često je u svojim stavovima odapinjao “otrvone strele” i komentarisao dešavanja na relaciji Rusija-Zapad, ismevajući ili kritikujući Zapad.