“SAMO SMO VAS SRBE ČEKALI…” Roditelji opisali PAKAO kroz koji su prošli u Sarajevu – doživeli neprijatnost i od policije?! (VIDEO)

 “SAMO SMO VAS SRBE ČEKALI…” Roditelji opisali PAKAO kroz koji su prošli u Sarajevu – doživeli neprijatnost i od policije?! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Jedna osoba u Sarajevu je uhapšena, a više privedeno zbog napada na roditelje iz Beograda na dečjem turniru.

Grupa huligana sa fantomkama, podsetimo, napala je roditelje i decu iz Beograda koja su igrali na međunarodnom juniorskom turniru u fudbalu u jednom hotelu na Ilidži.

Na meti je bio jedan od roditelja koji je nosio zastavu na kojoj je ćirilicom pisalo “Zvezdara”. 

Huligani su ga isprskali suzavcem, a kada su mu roditelji ostale dece skočili u zaštitu, napadači su izašli ispred hotela gde je došlo do tuče.

Jedan roditelj je izboden nakon čega je prebačen u Sarajevo na ukazivanje pomoći i tom prilikom su mu konstatovane lakše telesne povrede. Nakon toga se vratio u hotel.

Jedan od roditelja opisao je pakao kroz koji su prošli.

– Isprskali su roditelje biber sprejem, suzavcem, i izboli su momka nekog nožem sa Zvezdare. Priredili su nam stvarno pakao, proteklo je ali stvarno nije prijatno uopšte. Mogu da vam kažem da je u jednom momentu zavladala panika u hotelu dok nisu specijalci došli i smirili roditelje, inače smo bili na ivici da se pokupimo svi komplet i vratimo za Srbiju.

– Kada je došla policija, ja sam uputio par pitanja, meni je policajac jedan nakon toga uputio mi je jednu jako ružnu stvar, mislim da je provokacija, uneo mi se u lice i rekao “Šta se**š…”, nisam očekivao da policija tako ovde reaguje. Drugi njegov kolega svaka mu čast, prišao je, zagrlio me je, tu su bila moja deca, pomazio ih je i rekao “Druže smiri se, zaštitićemo vas, tu smo…”.

Na pitanje jedne novinarke da li su roditeljima huligani nešto rekli kada su upali, jedan od roditelja je rekao:

– Rekli su i naglasili su nam, “Samo smo vas Srbe čekali..”, šta god to značilo.

Napadu je prethodio još jedan incident. Za vreme utakmice u sali hotela grupa osmogodišnjaka iz Splita skandirala je za vreme utakmice protiv srpskih vršnjaka “Ubij Srbina”.

Ambasador Srbije u BiH: Imamo obećanje Sarajeva…

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević, izjavio je da su danas do 11.30 sati uhapšene četiri osobe, za koje se sumnja da su sinoć napale roditelje dece, mladih fudbalera beogradske “Zvezdare”, koji se nalaze na turniru u Sarajevu.

– Imamo obećanje da će svi odgovorni biti procesuirani. Treba da vidimo kako se desilo, šta se desilo. Moje iskustvo u Sarajevu govori da postoje ovakve kvazi-strukture spremne da urade tako nešto. Kada istraga bude završena, obavestiću javnost o svemu – rekao je Đorđević za Tanjug. 

Amabasador je naveo da su huligani napali četiri osobe iz Beograda i da je jedna ranjena.

– Stanje ranjenog je dobro. On je sinoć, nakon intervencije lekara, otpušten iz bolnice, otišao je u hotel da bude sa svojom decom. U pitanju je, dakle, jedan od roditelja. Ima dve ubodne rane, jedna u nogu, druga u leđa. Zbog jakne nije ubod u leđa bio toliko jak. Ipak, čovek je u šoku”, naveo je Đorđević.