“SAMO DA DEVOJČICA PREŽIVI, BILO JE STRAŠNO” Komšije ispričale detalje pada sa zgrade devojčice (13) iz Niša

 “SAMO DA DEVOJČICA PREŽIVI, BILO JE STRAŠNO” Komšije ispričale detalje pada sa zgrade devojčice (13) iz Niša

Foto: Srbija Danas/Shutterstock

  • Znamo ceo život i komšinicu i njene dve ćerke, to je fina porodica, u šoku smo. Bilo je jezivo, cele noći nisam mogla da spavam. Molim Boga samo da dete preživi. Ovim rečima opisuje šok jedna od komšinica devojčice stare 13 godina koja je sinoć pala sa 6. sprata zgrade na Vizantijskom bulevaru 116 u Nišu.

Devojčica je zadobila teške povrede ali je svesna i komunikativna i osim preloma nema sistemskih povreda unutrašnjih organa.

– Komšinica je samohrana majka, sama je očuvala dve ćerke sa kojima živi. Znamo ih od rođenja, to su fina deca, nikad nikakav problem sa njima. Šta se desilo ne znam. Kada je devojčica sinoć pala, čuli smo galamu u hodniku. Istrčala sam na stepenište kao i mnoge komšije. Svi smo pozivali policiju i Hitnu pomoć. Dete je ležalo na travi ispred zgrade. Kraj nje su već bile majka i sestra. Baš sam se potresla, bilo je strašno. Samo da devojčica preživi – kaže jedna komšinica iz zgrade.

Devojčica je pala na travnjak ispred zgrade, koji je na sreću malo amortizovao pad a moguće je da su i grane drveta doprinele ublažavanju pada sa više od 20 metara visine.

Devojčica je sanitetom Hitne pomoći prebačena u Urgentni centar u Nišu gde je zbrinuta i hospitalizovana na Klinici za dečju ortopediju i hirurgiju.

Ima prelom desne butne kosti, višestruki prelom karlice, prelom desne potkolenice i prelom desnog stopala. Nema povrede drugih organskih sistema. Sve vreme je dete svesno, komunikativno, rekonstruiše događaj povređivanja i trenutno je hemodinamski stabilna. Hospitalizovana je na Klinici za dečiju hirurgiju – kažu u KC Niš.

Za sada nema indicija da je pad posledica krivičnog dela. Policija obavila uviđaj i radi na rasvetljavanju svih okolnosti slučaja o kojem je obavešteno i nadležno tužilaštvo.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *