SAHRANJEN Zoran Kalezić: Na večni počinak pevača ispratio veliki broj ljudi!

 SAHRANJEN Zoran Kalezić: Na večni počinak pevača ispratio veliki broj ljudi!

Danas je sahranjen pevač narodne muzike Zoran Kalezić na groblju u Danilovgradu, što je i bila njegova poslednja želja, koju je porodica ispoštovala.

Opelo su služili sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske, a na ispraćaju su prisutvovali brojna porodica, prijatelji i poštovaoci njegovog velikog dela.

Podsećanja radi, folk pevač se od kraja prošle godine borio s karcinomom pluća, a nakon što je saznao dijagnozu bio je i operisan u jednoj crnogorskoj bolnici.

Međutim, svestan da se radi o podmukloj bolesti, koja je u svakom momentu uznapredovala, sve češće se sećao pokojnog kuma Tome Zdravkovića, koji je preminuo od raka prostate.

– Sada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi. Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto da uradim dotad. Čekam koncert u Domu sindikata da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mesto. Imam potrebu da još jednom vidim sve te ljude u publici – rekao je Kalezić nedavno i kroz suze.

Iako je nakon operacije bio medijski aktivan, poslednjih nekoliko meseci potpuno se povukao.

Podsetimo, Zoran Kalezić poreklom je iz Crne Gore. Njegove najpoznatije pesme su “Moj dobri anđele”, “Dobro veče izgubljena nado”, “Stan’ mladosti, stani, stani”… Tokom svoje višedecenijske karijere prodao je više od 15 miliona nosača zvuka. Istaknuti je estradni umetnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *