“SADA MOŽE DA DOVEDE ŠVALERA” Novi detalji užasa u Aranđelovcu, evo šta je prethodilo brutalnom ubistvu

 “SADA MOŽE DA DOVEDE ŠVALERA” Novi detalji užasa u Aranđelovcu, evo šta je prethodilo brutalnom ubistvu

Foto: SD/ilustracija

– Izgleda je čekao da svi odemo na ručak, da niko ne bi video šta je uradio. Ne možemo da verujemo da se ovo dogodilo…

Ovako pričaju komšije žene (55) koju je juče popodne brutalno ubio suprug (61) u prizemlju zgrade u Aranđelovcu. On je, kako kažu iz porodice brutalno ubijene žene imao zabranu prilaska.

– Sve što mogu da kažem je da je imao zabranu prilaska. U šoku smo – rekli su kratko iz porodice ubijene žene.

Kako su dodali, supružnici su se posvađali u subotu 20. avgusta zbog čega je morala da reaguje policija. Nakon toga muškarac je dobio zabranu prilaska.

Kobnog dana, on je suprugu sačekao oko 15 sati u prizemlju zgrade, pa brutalno ubio i pobegao. Nesrećna žena uspela je samo da vikne imena svoje dece, u pokušaju da ih dozove u pomoć, međutim ubrzo je izdahnula. Preplašena deca čula su majku kako viče i pozvala su policiju i rekla im da im otac tuče mamu. Dok su policajci došli, ona je već bila mrtva, suprug joj je naneo više ubodnih rana po telu, a muškarac se dao u beg.

Pronađen je na oko 100 metara od zgrade sa višestrukim povredama koje je nožem i skalpelom naneo sam sebi. On je davao znake života i prevezen je u Urgentni centar Kragujevac.

“Prošle nedelje smo ih prvi put čuli da se svađaju”

Komšije iz zgrade kažu da su delovali kao složna porodica, i da su ih prvi put tek 20. avgusta čuli da se svađaju, za sve godine koliko žive u toj zgradi. Kažu, međutim, da znaju da je muž bio ljubomoran iako je Dragana bila domaćica koja je gotovo uvek bila kod kuće.

– Ništa nismo čuli do subote, 20. avgusta kada su se posvađali. Bilo jako čudno što svađu iz njhovog stana čujemo jer je to porodica koja je jako fina i kultura. Tada su se jako posvađali, a njemu je bio zabranjen prilazak pošto ju je vređao i uznemiravao. On se tada popeo kod nas na sprat i rekao da sada ona može da dovede švalera, pošto jelte on više ne može tu da živi. Ne znam šta se dešavalo narednih nekoliko dana, ali ništa nije vodilo ka tome da će je ubiti – priča komšinica porodice.

“Čekao je da svi odemo na ručak”

Prema njenim rečima, osumnjičenije čekao da komšiluk ode na ručak i da nikog ne bude na hodniku zgrade da bi mogao da izvrši ono što je naumio.

– Moj sin ga je sreo juče na hodniku, javio se kao i svaki put. Mi iz zgrade se obično okupimo i sedimo ispred ulaza, a on je izgleda čekao da svi odemo na ručak, da niko ne bi video šta je uradio. Ne možemo da verujemo da se ovo dogodilo. Pretpostavljamo da je bio ljubomoran zbog švalera kojeg je pominjao, ali zaista, ona je bila divna žena, porodična, domaćica, jednu lošu reč ne mogu da kažem o njoj, ona njemu sigurno nije davala povoda za tako nešto. U braku su već 30 godina, imaju odraslu decu za koju su se toliko trudili da završe škole, fakultete – kaže ona.

Kako priča komšinica ove porodice, nesrećna žena je u poslednje vreme stalno imala izgovore zbog kojih ne može da dođe na kafu, te komšije misle da joj je suprug branio da se druži.

– Malo smo mi znali o njihovom životu otkada je prestala da dolazi na kafu. Stalno je govorila u poslednje vreme kako nema vremena. Ne znamo da li joj je možda on zabranio, ali mislimo da jeste. Potpuno su se povukli u svoja četiri zida, a ranije to nije bilo tako. Eto, juče smo saznali da je imao problema sa šećerom i srcem, to su rekli inspektori kada su došli. Čuli smo da je maltretirao nekoliko meseci unazad, ali mi zaista nismo čuli bilo šta niti se ona ikada žalila. Da jeste i da smo primetili nešto, sigurno bi reagovali. To je bila jedna divna žena. Ne mogu da poverujem da se ovako nešto dogodilo – kaže ona.