SA LEĐA MU ISPALIO SEDAM HITACA, PA GA “OVERIO” U GLAVU! Kavčanin optužen za Ašaninovo ubistvo tvrdi: Izbio mi je dva zuba

 SA LEĐA MU ISPALIO SEDAM HITACA, PA GA “OVERIO” U GLAVU! Kavčanin optužen za Ašaninovo ubistvo tvrdi: Izbio mi je dva zuba

Foto: Facebook

U Višem sudu u Bijelom Polju nastavljeno je suđenje Novljaninu Goranu Pantoviću (42) pripadniku “kavačkog klana” koji je optužen da je u aprilu prošle godine ubio Zorana Ašanina (65), vlasnika restorana “Krstac”.

Kako pišu crnogorske Vijesti, na jučerašnjem suđenju okrivljenom Novljaninu bilo je reči o tome da je on navodno 15 dana pre zločina dobio batine od Ašanina, i da mu je tom prilikom izbio dva zuba. Na ročištu su veštaci govorili o lekarskoj dokumentaciji koju je optuženi priložio o tadašnjoj navodnoj povredi od strane Ašanina.

Foto: Facebook

Podsetimo, Pantoviću se na teret stavlja da je 25. aprila 2021. prišao s leđa Ašaninu ipalio sedam hitaca u njega, potom prišao ispred njega i pucao mu u glavu. Nakon zločina mirno je išetao iz restorana “Krstac” koji je u vlasništvu ubijenog. Inače, prema crnogorskoj policijskoj evidenciji optuženi se vodi kao član kotorskog klana.

U medicinskoj dokumentaciji od 8. aprila prošle godine, kroz izveštaje lekara u Mojkovcu i Bijelom Polju, kod Pantovića su registrovane povrede na levoj strani obraza, u vidu otoka i hematoma, za koje je on tvrdio da mu je naneo Ašanin, petnaest dana pre ubistva.

Veštakinja medicinske struke dr Ivana Čurović ocenila je da su povrede za koje je Goran Pantović tvrdio da je zadobio od sada pokojnog Zorana Ašanina, “posledica dejstva tupine mehaničke sile”.

– Ista je mogla nastati usled jednokratnog dejstva direktno zamahnutog mehaničkog oruđa, moguće gumenim pendrekom, pesnicom ili nekim drugim za to pogodnim oruđem – rekla je ona.

Neobična okolnost sa sudsko-medicinskog aspekta, zapazila je veštakinja dr Ivana Čukić, je to što u medicinskim izveštajima više lekara nigde ne navode dva polomljena zuba, “čije bi povrede izazivale veoma jake bolove i bilo bi nemoguće ne ustanoviti ih pregledom”

Sudija je za 22. decembar zakazala završne reči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *