“RUSKA SALATA” NA MENIJU ŠOKIRALA NATO ČLANICE? Kakav propust u jelovniku – društvene mreže GORE zbog ove fotografije (FOTO)

 “RUSKA SALATA” NA MENIJU ŠOKIRALA NATO ČLANICE? Kakav propust u jelovniku – društvene mreže GORE zbog ove fotografije (FOTO)

Foto: Profimedia

Dok se čekao dolazak predsednika SAD Džoa Bajden i drugih svetskih lidera na NATO samit u Madridu u utorak, brojni međunarodni zvaničnici i novinari bili su frapirani kada su pronašli rusku salatu na meniju od jednom od restorana gde su ručali učesnici samita!

Salata od graška, krompira, šargarepe i majoneza često je neizostavna na jelovnicima španskih restorana, ali uoči samita na kojem se očekivalo da će Rusija biti označena kao bezbednosna pretnja u novom strateškom konceptu alijanse zbog njene invazije na Ukrajinu, ruska salata na meniju bila je pravi šok za prisutne, prenosi Rojters.

– Ruska salata na samitu NATO-a? Malo sam iznenađen tim izborom jela – rekao je novinar Injaki Lopez za španski medij La Secta.

Međutim, činilo se da je atraktivno visok sadržaj ugljenih hidrata u ovom jelu nadmašio njegovo upitno ime i navodno je rasprodato za nekoliko sati.

Diplomatske misli više su bile usmerene na jelovnik koji je služen gostujućim ministrima odbrane i spoljnih poslova na banketu u baroknoj palati Santa Kruz u centralnom Madridu u utorak uveče.

Hose Andres, španski kuvar predstavljen u Netflix seriji “Sto kuvara” koji je smišljao obrok, poslužio je klasičnu tapu, ali je dodao knedle od paradajza i ponovo je krstio kao “ukrajinska salata” kao što je to činio u svojim restoranima širom Španije.