RUSIJA SE SPREMA ZA VELIKI DAN! Čak 11.000 vojnika na nogama, čekaju Putinovo NAREĐENJE! (VIDEO)

 RUSIJA SE SPREMA ZA VELIKI DAN! Čak 11.000 vojnika na nogama, čekaju Putinovo NAREĐENJE! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Spremno i 77 aviona i helikoptera

Ukupno 11.000 vojnika, 131 sistem oružja i 77 aviona učestvovalo je u probi za paradu povodom Dana pobede – 9. maja na poligonu Alabino izvan Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska vojna parada održaće se na Crvenom trgu u Moskvi 9. maja, na dan kada se obiežava 77 godina od pobede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

– Sve u svemu, u probi vojne parade na Crvenom trgu učestvuje 11.000 vojnika, 131 komad naprednog oružja i vojne opreme, kao i 77 aviona i helikoptera – navodi se u saopštenju.

Ukupno 33 paradne pešačke kolone učestvovale su u probi. Mehanizovana kolona uključivala je terenska oklopna vozila “Tajfun”, pešadijska borbena vozila “BMP-2”, “BMP-3” i “Kurganjec-25”, tenkove “T-72B3M”, “T-90M Proriv” i “T-14 Armata”, taktičke raketne sisteme “Iskander-M”, haubice “MSTA-S” i višecevne raketne sisteme “Tornado-G”, raketne sisteme zemlja-vazduh “Tor-M2”, “Buk-M3” i “S-400 Trijumf”, borbenu opremu Vazdušno-desantnih snaga i Strateške raketne jedinice i borbena robotska vozila “Uran-9”, javio je TASS.

Ruske snage održaće noćnu probu 28. aprila i 4. maja, a generalna proba zakazana je za 7. maj, istakli su iz Ministarstva odbrane. Glavnokomandujući ruske vojske Oleg Saljukov imenovan je za komandanta parade na Crvenom trgu. Parade 9. maja biće organizovane u 28 ruskih gradova, a proslave uz učestvovanje vojske u 379 gradova i naselja. Planirani su i vatrometi koji će te večeri u 22.00 časa po lokalnom vremenu obasjati nebo iznad ruskih gradova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *