RUSI SE MUNJEVITO PRIBLIŽAVAJU SEVERSKU, GRAD JE POD RAKETNIM UDARIMA: Uništena ukrajinska taktička grupa “Belorusija”, evo šta je cilj

 RUSI SE MUNJEVITO PRIBLIŽAVAJU SEVERSKU, GRAD JE POD RAKETNIM UDARIMA: Uništena ukrajinska taktička grupa “Belorusija”, evo šta je cilj

Foto: Liveuamap/Printscreen

Snage predvođene Rusima približavaju se Seversku. Posle višednevnih žestokih sukoba, ruske snage preuzele su kontrolu nad selom Grigorovka koje je pretvoreno u još jedno uporište za napad na grad Seversk iz severnog pravca. Izbile su borbe za kontrolu sela Serebrjanka koje se nalazi 5 kilometara od Severska.

Nekoliko jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine pokušalo je da probije ruske snage u rejonu Zolotarevke sa svojih položaja u Grigorovki. Usled napada, opkoljena je jedna od četa 58. brigade ukrajinske vojske.

Posle sukoba, ruske specijalne snage su uništile i taktičku grupu “Belorusija”, nekada deo neonacističkog “Desnog sektora”.

Ruska kontrola nad Grigorovkom je još jedan korak ka blokadi Severska. Ukrajinski vojni položaji u gradu već su granatirani ruskim projektilima i artiljerijom.

Ruske snage raspoređene u regionu trenutno se pregrupišu nakon pobede u gradskoj oblasti Lisičansk-Severodonjeck. Međutim, raste pritisak na ukrajinske snage na liniji fronta Seversk-Soledar. Uništavanje ukrajinske odbrane duž ove linije trenutno je jedan od prioritetnih ciljeva ruske vojske.

Snage predvođene Rusijom napreduju ka Seversku iz tri pravca. Nastavljaju se žestoke borbe na istočnoj periferiji Verhnekamenskog. Nakon što su ruske jedinice preuzele kontrolu nad Spornom, izbile su borbe na periferiji Ivano-Darijevke.