RUSI PARADIRAJU I SLAVE – UKRAJINCI DEMANTUJU! Isplivao Kadirov snimak nakon osvajanja ove strateški važne teritorije u Ukrajini (VIDEO)

 RUSI PARADIRAJU I SLAVE – UKRAJINCI DEMANTUJU! Isplivao Kadirov snimak nakon osvajanja ove strateški važne teritorije u Ukrajini (VIDEO)

Foto: Profimedia

Izgleda da su ruske snage zauzele Lisičansk, grad koji je danima u žestokim borbama, ali kako piše BBC, i ukrajinske i ruske snage tvrde da je grad pod njihovom kontrolom. Ukrajina tvrdi da je grad pod intenzivnim ruskim granatiranjem i insistira da grad nije okupiran. Međutim, ruski separatisti tvrde da su ušli u grad i stigli do centra grada.

Istovremeno, ruski mediji objavljuju video snimke ruskih snaga kako paradiraju ulicama Lisičanska. BBC piše i da su ruski mediji objavili snimak postavljanja ruske zastave na upravnoj zgradi, ali to nije potvrđeno.

Guverner Luganske oblasti Serhij Hajdaj rekao je da nisu odustali od odbrane Lisičanska i da ruske snage prilaze opkoljenom gradu sa svih strana.Rodion Mirošnik, predstavnik proruskih separatista u regionu Luganska, rekao je ruskoj televiziji da je Lisičansk stavljen pod kontrolu, ali da još nije potpuno oslobođen.

BBC podseća i da je Lisičansk poslednji grad pod ukrajinskom kontrolom u Lugansku, delu industrijskog regiona Donbas. Rusija je prošlog meseca zauzela obližnji grad Severodonjeck.

Istovremeno, snimke i slike čečenskih vojnika u Lisičansku objavio je vojni analitičar i bloger Rob Li sa Kraljevskog koledža u Londonu. Snimak je napravio Ramzan Kadirov, čečenski lider koji je juče saopštio da je Lisičansk potpuno opkoljen.