ROJ RAZJARENIH PČELA NAPAO ČAČANINA! Zadobio više od 100 uboda, a onda su i lekari Hitne pomoći postali METE!

 ROJ RAZJARENIH PČELA NAPAO ČAČANINA! Zadobio više od 100 uboda, a onda su i lekari Hitne pomoći postali METE!

Foto: Profimedia

Zbog ekstremno visokih temperatura lekari čačanske Hitne pomoći, ali i Urgentnog centra danas su imali pune ruke posla. Međutim, danas su imali i neobičnu situaciju u kojoj su i lekari spašavali živu glavu. I sve to na terenu ukazujući pomoć pacijentu.

Naime, lekari Hitne pomoći su po pozivu izašli na teren da ukažu pomoć Čačaninu koga je u svom dvorištu izujedao roj pčela. Međutim, kada su došli pčele su i njih napale i izujedale, piše Kurir.

– Čovek je na telu imao više od 100 uboda, čekao je pomoć opkoljen rojem pčela. Kolega kaže da je haos nastao kada su pokušali da ga unesu u sanitet, tada su razjarene pčele počele i njih da jure i ujedaju – ispričao je jedan kolega čačanskih lekara.

On navodi da je kompletna ekipa zajedno s pacijentom u Urgentni centar došla izujedana. Iz Opšte bolnice u Čačku kažu da su zbrinuli pacijenta iz ovog događaja, i da je on dobrog opšteg stanja. Niko od lekara ni tehničara iz saniteta nije pregledan ni zbrinut kod njih.

– Pacijent koga su izujedale pčele je primljen u čačansku bolnicu i zbrinut je u službi dermarologije. Stabilnih je vitalnih parametara, svestan. Međutim, on će zbog dalje opservacije na tom odeljenju biti zadržan par dana – izjavio je dr Bojan Pavlović iz Urgentne službe.