RODITELJI ĐAKA KOJI JE VRŠNJAKU SLOMIO NOS NISU SE NI POJAVILI: Učeniku iz Saobraćajne škole u Zemunu preti isključenje

 RODITELJI ĐAKA KOJI JE VRŠNJAKU SLOMIO NOS NISU SE NI POJAVILI: Učeniku iz Saobraćajne škole u Zemunu preti isključenje

Foto: Shutterstock

Goran Cvijanić, pomoćnik direktora Saobraćajne škole u Zemunu, gde se dogodio stravičan slučaj vršnjačkog nasilju u kom je učeniku drugog razreda polomljen nos, oglasio se za Telegraf.rs. Kako je rekao na početku razgovora, pretučeni učenik je došao kod njega u četvrtak oko 14.15 i prijavio da je povređen.

– Prepoznao je učenika koji ga je povredio, opisao mi ukratko šta se desilo. Pozvao sam i učenika koji ga ja napao. Obojica su bili kod mene u kancelariji, dobio sam dve različite priče i nakon toga insistirao sam da pozovu roditelje što su i uradili. Posle toga sam konsultovao kolege koje predaju fizičko vaspitanje da vide o kakvoj je povredi reč. Koleginice su rekle da postoji ozbiljnija povreda nosa. Poslao sam i jednog i drugog u učionicu dok ne dođu roditelji – navodi Cvijanić.

Prvo su, kaže, došli roditelji napadnutog dečaka.

– Tražio sam da momak napiše izjavu i da roditelji potpišu pa da vidimo šta dalje, i nakon toga su ga odveli u bolnicu. Do trećeg četvrtog časa nisu stigli roditelji dečaka koji je pretukao ovog đaka. Pokušao sam da ga nađem, ali on je već otišao kući. Obaveštene su odeljenske starešine. Nakon petog časa, razredna je rekla da je u kontaktu sa roditeljima koji se nisu pojavili i da oni u petak imaju slavu i da verovatno zbog toga neće doći – priča Cvijanić.

Sledi, navodi, oglašavanje školske uprave o incidentu, prikupljanje izjava i po potrebi još nekih učenika koji su bili svedoci, a nakon toga će se sastati tim za borbu protiv nasilja i preporučiti mere.

– S obzirom na to da je u pitanju treći nivo nasilja, obavezan je vaspitni rad, a moguće je isključenje učenika iz škola– zaključuje on.

Pročitaj još