RODITELJI, DA LI ZNATE ŠTA VAM RADE DECA?! Opasan trend stigao u Srbiju, mališani ugrožavaju i svoje i tuđe živote (VIDEO)

 RODITELJI, DA LI ZNATE ŠTA VAM RADE DECA?! Opasan trend stigao u Srbiju, mališani ugrožavaju i svoje i tuđe živote (VIDEO)

Foto: Printscreen

U svetu, ali i u regionu i Srbiji je sve aktuelnija pojava Car spottera koji jure za automobilima poznatih i bogatih javnih ličnosti da ih snime dok voze svoje superautomobile i na taj način rizikuju da ih vozači besnih automobila pregaze na putu, samo kako bi te snimke okačili na društvenim mrežama.

Spotter automobila je dakle osoba koja je tipično amaterski zainteresovana za uočavanje automobila, koji posmatra ili fotografiše zanimljive, starinske, retke, modifikovane, sportske automobile i egzotične superautomobile na javnim putevima, ulicama, garažama, raskrsnicama. 

“Posmatrač automobila” takođe može da postavlja svoje “tačke” na internet forumima, kao što su ExoticSpotter i Autogespot ili na različitim grupama po Fejsbuku.

“Posmatrači automobila” se često mogu naći u velikim, bogatim gradovima i oblastima kao što su London, Pariz, Milano, Dubai, Ženeva, Monako, Tokio, Njujork i Majami, gde se egzotični automobili i izložbe egzotičnih automobila najčešće održavaju.

Osmatrači automobila obično nose DSLR fotoaparat i oslanjaju se na društvene mreže da ih usmere na najbližu “tačku”.

Ovaj opasan trend je postao veoma popularan i u Srbiji, jer kao što smo rekli može dovesti do neželjenih posledica u vidu saobraćajnih nesreća i povreda pešaka, odnosno Car spottera.

Mnogi od njih rizikuju živote trčeći pored ili ispred automobila koji razvijaju velike brzine za kratko vreme.