ROĐENOJ DECI NI ĆORAV DINAR: Pogledajte kome će poznati milioner ostaviti ČITAVO BOGATSTVO (FOTO/VIDEO)

 ROĐENOJ DECI NI ĆORAV DINAR: Pogledajte kome će poznati milioner ostaviti ČITAVO BOGATSTVO (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Dejvid Fišvik milioner je koji se odlučio na neobičan potez kako bi motivisao svoju decu na rad.

Pedesetjednogodišnji Britanac imao je skromne početke, nije završio školu i zaposlio se kao građevinski radnik.

Počeo je da zarađuje kada je osnovao firmu koja se bavila prodajom minibuseva, a bogatstvo je stekao nakon finansijske krize 2008. kada je osnovao banku koja pomaže lokalnim firmama u napredovanju, a njegova priča pretočena je u Netfliksovu seriju “Bank of Dave”.

Pokloniće svoje bogatstvo

Njegovo bogatstvo procenjeno je na oko 500 miliona dolara, ali on je izjavio kako nema nameru da svoj novac ostavi deci.

Umesto toga, doniraće 99% svog bogatstva kako bi njegova deca ostala motivisana u radu, dodajući kako ne želi da ih “optereti” svojim bogatstvom.

– Važno je da deca marljivo rade jer sam video mnogo ljudi koji su postali uspešni i bogati i razmazili su svoju decu, koja uopšte nemaju razumevanja za novac – objasnio je, dodajući: “Pokloniću 99% svog bogatstva kad umrem.

Dejvid je dodao da je nekada radio tri posla, zbog čega je razvio izvanrednu radnu etiku koju želi da prenese svojoj deci.

– Važno je da imate radnu etiku i mislim da vas naporan rad stavlja tamo gde će vas sreća pronaći. Moja deca se ne slažu uvek sa tim, ali su dobra deca – ispričao je.