ROĐENI BEOGRAĐANIN SE ODLUČIO ZA HRVATSKU: “Nikada nisam dobio poziv Srbije”

 ROĐENI BEOGRAĐANIN SE ODLUČIO ZA HRVATSKU: “Nikada nisam dobio poziv Srbije”

Jedno od najprijatnijih iznenađenje hrvatskog fudbalskog prvenstva je tim Slaven Belupo, trenutno četvrtoplasirana ekipa. Dok je defanzivac Novak Tepšić, jedan od onih igrača koji su skrenuli pažnju.Novak Tepšić.

Ovaj fudbaler, inače rođen u Beogradu, oduševio je toliko da je dobio poziv u reprezentaciju Hrvatske do 20 godina.Sa samo dve godine sa roditeljima preselio se iz glavnog grada Srbije u Topusko, odakle su mu majka i otac i odatle počeo fudbalsku karijeru, da bi preko Zagreba stigao u Podravinu.

– Rođen sam u Beogradu, ali smo se doselili nazad u Topusko, odakle su mi roditelji. Tamo sam proveo celo detinjstvo, završio i osnovnu školu, a u Zagreb sam išao u srednju. Kako sam je završio, ostao još sam dve godine u Rudešu i nakon toga došao u Koprivnicu – rekao je Tepšić za tamošnji Večernji list.

U Rudešu je prošao kadetsku, omladinsku i A selekciju, ali se u seniorskom timu nije dugo zadržao. Odlučio je da u februaru prošle godine stigne u Slaven i napravi pun pogodak. Stigao je i poziv Hrvatskog fudbalskog saveza za U20 selekciju od selektora Ognjena Vukojevića, bivšeg istaknutog Vatrenog.

– To je nagrada za sva odricanja, sav rad, san svakog igrača. Veliki je užitak i čast igrati, privilegija. Jedan poseban osećaj. Poziv je stigao u klub, rekli su mi da bih trebalo da se odazovem na pripreme u Goricu i debitovao sam protiv Češke. Zatim smo igrali protiv sastava “Utakmice života” u Puli, a drugi poziv je bio pre par meseci kada smo se u Čakovcu susreli protiv Albanije i Saudijske Arabije – dodao je Tepšić.

Niko ga iz Srbije nikad nije kontaktirao…

– Ne, nikada nisam dobio poziv – kratko je odgovorio Novak. 

Najnovije vesti o fudbalu pročitajte OVDE.

Pročitaj još