RHMZ UPOZORAVA NA ORKANSKU KOŠAVU! Srbija će naredne nedelje biti na udaru OLUJNIH VETROVA, sutra na snazi CRVENI METEOALARM

 RHMZ UPOZORAVA NA ORKANSKU KOŠAVU! Srbija će naredne nedelje biti na udaru OLUJNIH VETROVA, sutra na snazi CRVENI METEOALARM

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod je izdao najnovije upozorenje u kojem navodi da u Srbiju stižu olujni i orkanski vetrovi.

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno mestimično sa slabom kišom, vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama jak i olujni, a u juznom Banatu i sa udarima orkanske jačine.

Jutarnja temperatura od 2 do 6 stepeni, a najviša dnevna od 7 do 12 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 5 stepeni.

U Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, povremeno sa slabom kratkotrajnom kišom.

Foto: RHMZ/Printscreen

Vetar umeren i jak, povremeno olujni, jugoistočni.

Jutarnja temperatura oko 4 stepena, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

Sredinom naredne nedelje orkanski udari

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je juče takođe izdao upozorenje o olujnim i orkanskim vetrovima koji će duvati u Srbiji. U upozorenju piše da će od 3. do 5. decembra i od 7. do 8. decembra u Srbiji duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će od subote uveče do ponedeljka, kao i sredinom naredne nedelje imati olujne orkanske udare, više od 17 metara u sekundi.

Foto: RHMZ/Printscreen

Na jugu Banata se očekuju udari orkanske jačine. Vetar će duvati više od 28 metara u sekundi! Takođe, u Banatu će u subotu biti na snazi narandžasti meteo-alarm koji označava opasno vreme, dok će u nedelju biti uključen crveni meteo-alarm. To označava da će biti veoma opasno vreme kako tvrdi RHMZ.