REŠENA MISTERIJA! VLADIKIN SESTRIĆ OJADIO EPARHIJU ZA MILIONE! Vranjska čaršija danima bruji o nesvakidašnjoj krađi

 REŠENA MISTERIJA! VLADIKIN SESTRIĆ OJADIO EPARHIJU ZA MILIONE! Vranjska čaršija danima bruji o nesvakidašnjoj krađi

Foto: Instagram/Printscreen/eparhija__vranjska

Policija u Vranju rešila je misteriju nestanka novca iz kase Eparhijskog dvora u Vranju i po nalogu tužioca, uhapsili muškarca (42) iz Vranja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Osumnjičeni, arhitekta koji je nekada radio za Eparhiju se tereti da je 14. maja ove godine, u ranim jutarnjim časovima iz sefa Eparhije vranjske ukrao novac u iznosu od oko 5.200.000 dinara.

– Policija je pregledom automobila “škoda”, koji je bio parkiran u dvorištu porodične kuće osumnjičenog, pronašla 4.800.000 dinara i novac će biti vraćen Eparhiji vranjskoj – potvrđeno je “Novostima” u Osnovnom javnom tužilaštvu koje vodi postupak.

Nezvanično, osumnjičeni je sam policiji kada mu je “zakucala na vrata” rekao gde se novac nalazi.

– Moj klijent se nije formalnopravno izjašnjavao, tačno je da je novac pronađen i vraćen. U postupku će se dokazati da li je zaista uzeto 5.200.000 dinara ili onoliko koliko nedostaje – kaže za “Novosti” pravni zastupnik osumnjičenog advokat Igor Zlatković.

Afera krađe eparhijskog novca dobiće epilog na sudu, mada su svi zbunjeni razvojem događaja jer je osumnjičeni sestrić vladike Pahomija, koji je ranije radio u Eparhiji.

Zajedno sa porodicom stanovao je je u neposrednoj blizini Eparhijskog dvora i uživao poverenje ne samo vladike već i dela sveštenstva.

Međutim, spekuliše se da ga je sam vladika otpustio upravo zbog sumnje da je zloupotrebio njegovo poverenje i da se posle toga otišao za Niš, ali je često bio u Vranju, jer mu je porodica i dalje tu živela.