REČI KOJE ĆE IGRAČI PARTIZANA DOBRO ZAPAMTITI: Petrić progovorio o debaklu protiv Mladosti, upozorio je svoje fudbalere – “Trebalo bi da obrate pažnju…”

 REČI KOJE ĆE IGRAČI PARTIZANA DOBRO ZAPAMTITI: Petrić progovorio o debaklu protiv Mladosti, upozorio je svoje fudbalere – “Trebalo bi da obrate pažnju…”

Foto: MNPress

Ekspedicija fudbalskog kluba Partizan stigla je u Moldaviju, gde će u četvrtak od 21 čas igrati meč 1/16 finala Lige konferencija protiv Šerifa, a novinarima se, po sletanju u Kišinjev, obratio Gordan Petrić.

Trener crno-belih je prvo govorio o prethodnoj utakmici, protiv Mladosti GAT, kada je Partizan doživeo debakl (4:0). 

– Postoje razlozi što se to desilo. Žao mi je što nisam ranije reagovao na neke situacije, možda sprečio taj poraz. Nije problem moja naivnost u smislu toga ko je izašao i koji smo sistem predstavili. Bio sam naivan tokom sedmice, a nisam reagovao. Neki igrači su se opteretili treninzima van „Zemunela“ i to se primetilo. Dešavalo se i u prošlosti, tada sam sa strane pričao da može da se reši, ali dok ne uđete u nečije kopačke… U svakom slučaju, oni koji trenriaju sa privatnim trenerima bi trebalo da obrate pažnju. To je bila moja naivnost – rekao je Petrić. 

Potom se stručnjak osvrnuo i na sam meč sa Šerifom. 

– Neće biti drastičnih promena u odnosu na subotu. Ponašanjem zalaganjem i igrama na pripremama su zaslužili, a sutra će istrčati prepoznatljiv tim koji smo već gledali u Evropi.

Foto: MNPress

Crno-bele očekuje težak posao. 

– Poslednjih godina je Šerif odigrao dosta kvalitetnih utakmica u Evropi, teško je igrati protiv njega, ima dosta stranaca, očekujem naporan meč. Moramo da ponudimi neke odgovore tokom susreta. Nikad ne pominjem pojedince, već govorim o timu. Biće kasno u četvrtak i hladno, ali se nadam da će oba tima prikazati kvalitetan fudbal. Gledao sam Šerif tokom priprema, ali nekim od igrača angažovanih u minulom prelaznom roku nije dozvoiljeno da igraju u četvrtak. Ne znam ni ko će da igra, otišlo je šest do osam fudbalera, neki su došli, što je za nas nešto novo. Već posle deset minuta ćemo videti šta nas čeka. Dobro je što se igra dvomeč, što je drugačije od grupne faze, kad imate šest susreta.

S obzirom da se igra dvomeč, jasno je da će se pitanje plasmana u osminu finala rešavati u Beogradu.

– Pošto više nema pravila duple vrednosti gola u gostima, za nas može da bude povoljan rezultat 0:0, 1:1, 1:0 ili čak 0:1. Dosta ima da se igra, videćemo gde će nas ovo odvesti. Ne pije vodu sad da kažem da je 1:0 dobar retzultat, a ispostavi se drugačije – zaključio je Petrić.