REČI DEČAKA-UBICE LEDE KRV U ŽILAMA! Istražiteljima otkrio šta je uradio NEPOSREDNO pre masakra na Vračaru: “Nisam znao da neću odgovarati, mislio sam da hoću…”

 REČI DEČAKA-UBICE LEDE KRV U ŽILAMA! Istražiteljima otkrio šta je uradio NEPOSREDNO pre masakra na Vračaru: “Nisam znao da neću odgovarati, mislio sam da hoću…”

Foto: Srbija Danas/Printscreen

Tog 3. maja dogodilo se jedno od najbrutalnijih masovnih ubistava na području Balkana čije će se razmere još dugo pamtiti i analizirati.

Dečak je postao jedino dete na svetu koje je s 13 godina počinilo ovakav užasan masakr, mediji su uz njegovo ime prišili još i “dečak ubica”, a on je svojim činom zauvek promenio živote, ne samo svoje porodice, nego i porodice svojih deset žrtava.

Kako je dečak ubica tokom izvršenja zločina imao 13 godina, nije mogao da bude uhapšen već je smešten u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu gde se i danas nalazi.

Od trenutka hapšenja, kad je tog kobnog jutra nakon svog čina nazvao policiju rekavši im da je “psihopata koji mora da se smiri”, dečak se nalazi na beogradskoj Klinici za neuropsihijatriju, na odeljenju za decu i mlade, gde lekari svakodnevno prate njegovo stanje, a pod nadzorom je i kriminalističke policije.

U našoj zemlji je svake godine 1. septembar prvi dan nove školske nastave, a ovu je “dečak ubica” dočekao u bolnici. Kako prenose mediji on je nastavio školovanje preko interneta. Negova nastava odvija se po modelu koji se koristio u vreme pandemije koronavirusa.

Masovni ubica osmi razred će završiti preko posebne škole Dr. Dragan Hercog i nastavu će pratiti iz svoje bolničke sobe

18. jula dečak-ubica prvi put govorio o masakru

Nakon dva i po meseca, 18. jula dečak ubica je prvi put progovorio o masakru koji je počinio.

Pojavio se pred tužilaštvom u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Otac dečaka ubice, se sumnjiči da je vodio sina u streljanu, obučavao ga da koristi oružje, kao i da je nepropisno držao oružje.

U postupku koji se vodi protiv njega svedočio je upravo dečak ubica.

On je četiri sata ispitivan putem video linka. Bili su prisutni i roditelji neke od ubijene dece.

I oni su postavljali pitanja dečaku koji je ubio njihovu decu.

Dečak nije mogao da objasni zbog čega je počinio zločin, a jedini razlog koji je naveo jeste “da je imao loša osećanja prema vršnjacima.

– Izjavio je da se kaje. Nije želeo da vidi slike drugova koje je ubio i u objašnjenju je rekao da mu je neprijatno – navodi se za medije.

Foto: Srbija Danas

Kako se saznaje, dečak ubica je svedočio da je na ideju da ubija u “Ribnikaru” došao mesec dana pre zločina, gledajući jedan dokumentarni film.

Plan je pravio između dve i tri nedelje.

Isprva je sastavio kraći spisak đaka koje je nameravao da ubije, ali ga je naposletku produžio sa više imena.

Tvrdi da je, navodno, listu sastavljao “tako da je više razmišljao koga ne bi pogodio“.

Dečak ubica je tvrdio da mu “nije bilo lako da dođe do oružja“.

Sef s pištoljem je bio postavljen veoma visoko, skoro pri plafonu, a morao je da sazna i šifru za otključavanje.

 Kad ga je tata otključavao video sam da je šifra 637 – objasnio je dečak ubica kako je došao do oružja.

Dečak ubica je u iskazu potvrdio da njegov otac voli oružje i da ga je vodio u streljanu.

Ipak, rekao je da mu prvi kontakt s oružjem nije omogućio otac, već instruktor u streljani.

Opisao ga je kao mršavog, sedog, kratke kose i srednjih godina.

Rečima šokirao istražitelje

Jedna od informacija koja je šokirala sve je da je pre zločina dečak ubica pretraživao na internetu i “da li u Srbiji postoji doživotna kazna zatvora“.

– Nisam znao da neću odgovarati, mislio sam da hoću, zbog toga sam na internetu gledao da li mogu da budem osuđen na doživotnu robiju. Želeo sam da znam šta me čeka – navodno je rekao istražiteljima.

@srbija_danas Potresne scene ispred osnovne škole na Vračaru, tri meseca nakon nezapamćene tragedije. #vladislavribnikar #osnovnaskolavladislavribnikar #beograd #vracarbeograd #srbijatiktok #balkantiktok #srbija #beograd #srbijadanas ♬ original sound – Srbija Danas