RAT SE PRELIVA NA UKRAJINSKO SUSEDSTVO? Sazvana hitna sednica Saveta za bezbednost, uveden “CRVENI ALARM”

 RAT SE PRELIVA NA UKRAJINSKO SUSEDSTVO? Sazvana hitna sednica Saveta za bezbednost, uveden “CRVENI ALARM”

Predsednica Moldavije Maja Sandu sazvala je sednicu Vrhovnog saveta za bezbednost zbog eksplozija u Pridnjestrovlju, saopštila je pres-služba administracije predsednika. Moldavija je danas uvela “crveni” alarm zbog opasnosti od terorizma, čime je ta zemlja i zvanično pokazala strah da se sukob prelije na njenu teritoriju.

– Predsednica Moldavije Maja Sandu sazvala je sednicu vrhovnog Saveta za bezbednost zbog incidenata u pridnjestrovskom regionu. Sednica će početi u 13 časova po lokalnom vremenu – navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu administracije predsednika.

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovske Moldavske republike saopštilo da su u naselju Majak u Grigoriopoljskom regionu odjeknule dve eksplozije, usled čega su onesposobljene dve najjače antene radio-centra, preko kojih je emitovan ruski radio.

Juče je, prema preliminarnim podacima MUP-a nepriznate Pridnjestrovske Moldavske republike, na zgradu Ministarstva državne bezbednosti PMR u Tiraspolju, ispaljeno nekoliko granata iz ručnog protivtenkovskog bacača. Kako je potvrđeno iz ministarstva, na zgradi su razbijeni prozori na gornjim spratovima, a okolinu su ogradili policajci. U napadu nije bilo nastradalih.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *