RASKRINKAVANJE TEK POČINJE Misterija likvidacije na Krfu pred razrešenjem – klupko krimi klana se odmotava (FOTO)

 RASKRINKAVANJE TEK POČINJE Misterija likvidacije na Krfu pred razrešenjem – klupko krimi klana se odmotava (FOTO)

Foto: Twitter/Printscreen/@VOLIMPODGORICU

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u postupku protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je za sada optužen za sedam ubistava počinjenih u Srbiji, danas bi trebalo da nastavi sa svedočenjem pred Specijalnim sudom u Beogradu.

On je na kraju svog izlaganja u februaru najavio da će u nastavku suđenja “govoriti o krivičnim delima koja nisu na optužnici”.

Logistika

– Najznačajniji deo njegovog svedočenja mogao bi da se odnosi na ubistvo visokopozicioniranih škaljaraca Alana Kožara i Damira Hadžića u julu 2020. na grčkom ostrvu Krf. On je tokom davanja iskaza u Tužilaštvu za organizovani kriminal nagovestio da zna ko je izvršilac tog zločina – otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, prvi svedok-saradnik koji je saslušan u sudskom postupku, Srđan Lalić, govorio je o ubistvu Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru u Atini, ali ne i o likvidaciji na Krfu. Međutim, Hrvatin je u svom ranijem iskazu u tužilaštvu izjavio da mu je izvršilac rekao da je treći svedok saradnik protiv Belivukovog klana, inače Miljkovićev kum Nikola Spasojević, bio zadužen za “logistiku”.

– Spasojević je bio jedan od ljudi na Krfu, čovek koji je bio zadužen za nabavku hrane izvršiocima dela, to je meni pričao čovek, jedan od izvršilaca. Taj čovek, izvršilac, uvek je govorio da se plaši da bi Spasojević mogao da progovori, ali ja znam da se njemu verovalo 100 odsto, bio je Miljkovićev kum, uglavnom je on bio zadužen da vozi Markovu ženu, da je razvozi, da pomogne – rekao je navodno Hrvatin.

Foto: MUP

Osim ubistva na Krfu, tokom istrage je pominjao i ubistvo Vlastimira Miloševića u centru Beograda na tramvajskim šinama 2017. Za to ubistvo, podsetimo, sudilo se Belivuku i Miljkoviću, ali su oni pravosnažno oslobođeni optužbi.

– Meni je Miljković rekao da je Spasojević radio i na pratnji pokojnog Vlaste – izjavio je Hrvatin ranije.

U iskazu pred sudom već je napomenuo da mu se Miljković pohvalio i da je on lično isplanirao ubistvo navijača Ljubomira Kiće Markovića.

– Ispričali su mi da je Marko Miljković posmatrao ubistvo Kiće, da je valjda sa njim bio Marko Budimir i da se iznenadio kada je Miloš pristao da vozi, jer nije znao kakav je zlikovac postao u zatvoru. Kasnije mu je rekao da je Ljubomir Lainović bio izvršilac ubistva Kiće – rekao je Hrvatin.

Sumnje

Prema tvrdnjama drugog svedoka saradnika, Lalića, Lainovića su članovi grupe ubili na Kosovu i Metohiji jer su procenili da je svojeglav i da bi mogao da im predstavlja problem.

Inače, Hrvatin je pomenuo tokom svedočenja da su planirali ubistvo Slavoljuba Trajkovića Trajka, jer su sumnjali “da radi o glavi Belivuku”, ali je najavio da će govoriti i o Vladimiru Kovačeviću Kovaču, pripadniku “vračarskog klana”, za koji se veruje da je blisko sarađivao sa Belivukovom grupom i kavačkim klanom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *