Ranjeni Srbin u neredima na Kosovu je stric Ace Sofronijevića! Poznati muzičar se oglasio jednom važnom porukom!

 Ranjeni Srbin u neredima na Kosovu je stric Ace Sofronijevića! Poznati muzičar se oglasio jednom važnom porukom!

Foto: Srbija Danas

U neredima na Kosovu tokom jučerašnjeg dana povređeno je više od 50 Srba, a među najteže povređenima su trojica muškaraca među kojima je i stric našeg poznatog muzičara i harmonikaša Aleksandra Ace Sofronijevića, Časlav Sofronijević. 

Kako je izjavio sinoć predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, čak pedeset dvoje Srba je potražilo pomoć u bolnici nakon nereda, a među teže povređenima je i Časlav Sofronijević. 

Kako kaže slavni harmonikaš, u pitanju zaista jeste njegov stric, ali sa njim nažalost nije u kontaktu. 

Aca Sofronijević
Foto: Srbija Danas

– Časlav je moj stric, ali malo dalji, nije rođeni. Nažalost, nismo u kontaktu. Naša porodica je velika, ima nas mnogo i na Kosovu, pa nisam sa svima u kontaktu – počeo je Soforonijević za Telegraf i dodao da mu jako teško padaju dešavanja na KiM.

– Jako mi je žao što se ovo dešava našem narodu dole. Ovim putem želim da im kažem da sam svim srcem uz njih i da im stojim na raspolaganju za bilo kakvu pomoć – rekao je harmonikaš.

Podsetimo, ovo nije prvi put da je neko od Sofrinih rođaka žrtva nereda na Kosovu.

Pre dve godine, Srećko Sofronijević iz Zvečana ranjen je nakon što su pripadnici policije lažne države Kosovo otvorili vatru na narod koji se okupio da odbrani svoj grad.

– Tačno je, to je moj rođak preko oca. Za ranjavanje mi je javila tetka, bio sam na snimanju tada i vest me je šokirala. Srećom dobijam informacije da će biti dobro, javlja mi familija, oporaviće se on – rekao je tada harmonikaš za Telegraf.