RADNO VREME ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE: Parking će biti BESPLATAN do ovog datuma – evo i šta će sve raditi, a šta ne

 RADNO VREME ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE: Parking će biti BESPLATAN do ovog datuma – evo i šta će sve raditi, a šta ne

Srbija Danas / Jelena Obradović

Novogodišnji praznici menjaju radno vreme trgovinskih objekata, pošta i pijaca. Prodavnice širom Srbije će 31. decembra za potrošače biti kraće otvorene – uglavnom do 18 časova.

Prvi dan nove godine će zvanično biti neradan za sve trgovine, a već drugog će većina trgovinskih objekata raditi normalno.

Tržni centri biće zatvoreni samo dva dana – 1. i 7. januara. Svih ostalih dana će raditi, ali malo izmenjeno, odnosno skraćeno. Poslednjeg dana ove godine, 31. decembra, tržni centri radiće do 18 časova, kao i na Badnji dan, odnosno 6. januara.

Pošte će 31. januara takođe raditi skraćeno, ali će dežurne pošte, poput Glavne pošte u Beogradu, biti otvorene i 1. i 2. januara, a drugog dana nove godine će raditi i pošte čije se poslovnice nalaze u tržnim centrima.

Sve što treba da završite u bankama, na državnim, gradskim ili opštinskim šalterima, uradite danas. Prvi radni dan u novoj godini biće 4. januar. Zvanično neradni dani su, dakle, 1, 2. i 3. januar, i tada državne ustanove, ali i banke i razni šaleteri ne rade.

Zelene pijace, auto-pijace i buvljaci 31. decembra rade uobičajeno, a 1. januara su zatvorene. Tokom novogodišnjih praznika neće se naplaćivati parking, od nedelje, 1. januara, do utorka, 3. januara.

Apoteke u sastavu “Apoteka Beograd” 31. decembra će raditi do 18 časova, a neće raditi 1, 2. i 3. januara, osim onih koje su dežurne non-stop, kao i dnevno dežurne apoteke, a ovde pogledajte spisak i adrese tih apoteka.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.