PUTIN SE HITNO OBRAĆA NACIJI POVODOM REFERENDUMA: Od odluke ruskog predsednika zavisi sudbina Ukrajine (FOTO)

 PUTIN SE HITNO OBRAĆA NACIJI POVODOM REFERENDUMA: Od odluke ruskog predsednika zavisi sudbina Ukrajine (FOTO)

Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin planira da se posebno izjasni o referendumima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, saopštili su izvori u Kremlju.

Podsetimo, administracija Hersonske oblasti donela je odluku da raspiše referendum za ulazak regiona u sastav Ruske Federacije, saopštio je šef administracije Vladimir Saldo.

– Poštovani stanovnici Hersonske oblasti! Razmotrivši obraćanje javnih organizacija i stanovnika regiona, rukovodstvo administracije Hersonske oblasti odlučilo je da održi referendum o ulasku Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije – napisao je Saldo na svom telegram kanalu.

– Siguran sam da će rukovodstvo Ruske Federacije prihvatiti rezultate referenduma i da će Hersonska oblast postati deo Rusije, kao punopravni subjekt jedinstvene države. Siguran sam da će ulazak Hersonske oblasti u sastav Ruska Federacija dati sigurnost našem regionu i otvoriti nove mogućnosti na putu povratka mirnom životu. To će biti i trijumf istorijske pravde – smatra šef administracije Hersonske oblasti.

I administracija Zaporoške oblasti pozvana da raspiše referendum

Vladimir Rogov, predsednik pokreta “Zajedno sa Rusijom” i drugi članovi pokreta pozvali su Evgenija Balickog, šefa administracije Zaporoške oblasti, da što pre raspiše referendum o priključenju Rusiji.

– Što pre mi postanemo deo Rusije, pre će doći mir, blagostanje, prosperitet i garancije da ćemo biti živi, zdravi i slobodni – rekao je Rogov.

BONUS VIDEO: Rusko i američko oklopno vozilo u okršaju na frontu

Pročitaj još