PUTIN POTPISAO UKAZ O JAČIM MERAMA ZAŠTITE KRIMSKOG MOSTA: Predaje ga u ruke FSB-ovcima, ništa neće proći bez njihovog znanja!

 PUTIN POTPISAO UKAZ O JAČIM MERAMA ZAŠTITE KRIMSKOG MOSTA: Predaje ga u ruke FSB-ovcima, ništa neće proći bez njihovog znanja!

Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o jačim merama zaštite Krimskog mosta, saopštio je Kremlj.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz “O jačim merama zaštite transporta kroz Kerčenski moreuz, energetskog mosta Ruska Federacija- poluostrvo Krim i magistralnog gasovoda Krasnodarska oblast-Krim tokom njihovog rada” – navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, koordinacijom mera će se baviti Federalna služba bezbednosti. Na krimskom mostu eksplodirao je kamion usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila.

Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela, dok plovni lukovi mosta nisu pretrpeli nikakva oštećenja. Prema preliminarnim podacima troje ljudi je poginulo.

Inače, Krimski most dug 19 kilometara, koji povezuje Krasnodarski kraj na ruskom kopnu s Krimom, najduži je most u Evropi i važna je saobraćajna arterija. Otvoren je sredinom maja 2018. godine i ubrzo je postao pokretač ekonomije na tom ruskom poluostrvu i magnet za turiste.

Namenjen je za automobilski i železnički saobraćaj, a dnevno po njemu pređe i preko 38 hiljada automobila. Sam most i prilazni putevi ka njemu deo su ruskog autoputa A290 Kerč−Novorosijsk, odnosno R260 “Tavrida” Kerč−Simferopolj−Sevastopolj.

Pročitaj još