PUTIN OTKRIO KADA ĆE RAZGOVORATI SA ZELENSKIM! Oglasio se Erdogan, izneo detalje SVOG PLANA

 PUTIN OTKRIO KADA ĆE RAZGOVORATI SA ZELENSKIM! Oglasio se Erdogan, izneo detalje SVOG PLANA

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će voditi razgovore sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim samo posle konkretnih rezultata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu da će voditi direktne razgovore sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim samo ako tekući razgovori između dve zemlje donesu konkretne rezultate, saopštio je danas Kremlj.

Putin je rekao Mišelu da Kijev pokazuje da nije spreman da traži obostrano prihvatljiva rešenja i optužio ukrajinsku stranu da je nedosledna u pregovorima, preneo je Rojters.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da planira da narednih dana obavi telefonske razgovore sa Putinom i Zelenskim, dodajući da se nada da bi ti pozivi mogli da dovedu do njihovog sastanka u Turskoj u cilju okončanja rusko-ukrajinskog sukoba.

– Pozivima planiramo da proces u Istanbulu podignemo na nivo predsednika – naveo je Erdogan, prenosi Rojters.

Članica NATO-a Turska deli pomorsku granicu sa Ukrajinom i Rusijom, održava dobre veze sa tim zemljama, a preuzela je i posredničku ulogu u njihovom dijalogu, prenosi Rojters.

Turska je bila domaćin razgovora između ukrajinskog i ruskog ministra spoljnih poslova u Antaliji i pregovarača obe zemlje u Istanbulu, a uporno se zalaže da se sastanu i predsednici dveju zemalja, navodi britanska agencija.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *