PUTIN OSOKOLIO RUSKI NAROD U DONBASU! Njegove reči pamtiće dok su živi – učiniće sve za njih!

 PUTIN OSOKOLIO RUSKI NAROD U DONBASU! Njegove reči pamtiće dok su živi – učiniće sve za njih!

Foto: Profimedia

Rusija i njeno rukovodstvo nameravaju da učine sve da pomognu ljudima koji žive i rade u Donbasu, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin obraćajući se pobednicima takmičenja “Lideri Rusije”.

Rusija i ruska vlada, rusko rukovodstvo učiniće sve da pomognu ljudima koji tamo žive i rade – rekao je on, preneo je TAS S.

Foto: Liveuamap/Printscreen

On je pohvalio nameru jednog od pobednika takmičenja da preuzme funkciju zamenika ministra prosvete i nauke samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

Činjenica da ste doneli ovu odluku dokazuje da nemate za cilj neku jeftinu karijeru, već da služite otadžbini, posebno narodu – istakao je Putin.

To je za svaku pohvalu – rekao je predsednik Rusije.

Ukrajina je sprovodila izolaciju i vršila genocid nad stanovnicima Donbasa, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa pobednicima takmičenja “Lideri Rusije”.

Foto: Youtube/Printscreen

To i jesu izolacija i genocid, ako se ima u vidu vojni pritisak koji je vršen tokom osam godina – rekao je ruski lider.

On je skrenuo pažnju na nekoliko glavnih sfera u kojima je vršen pritisak na stanovništvo Donbasa.

Ljudi su tamo dugo vremena – osam godina – bili, što se kaže, ni na nebu ni na zemlji. Shvatate li u čemu je problem? Nisu imali nikakve pasoše – ni ukrajinske ni ruske. Čak nisu mogli da kupe avionsku kartu kako bi putovali po Rusiji. Nisu mogli da pošalju svoju decu na školovanje. Čak ni na ruske univerzitete! Postoji kvota! Znači, veze sa Ukrajinom su prekinute, a sa Rusijom nisu uspostavljene. Da ne govorim o granatiranju i ostalom – kazao je Putin.