PRONAĐEN KLJUČNI TRAG NA MESTU UBISTVA LUKE ŽIŽIĆA: Jedna stvar može da dovede policiju do ubice?

 PRONAĐEN KLJUČNI TRAG NA MESTU UBISTVA LUKE ŽIŽIĆA: Jedna stvar može da dovede policiju do ubice?

Foto: OnnetworkPrintscreen/Informer

Nakon sinoćne pucnjave ispred lokala “Ritual” na Novom Beogradu gde je maskirani napadač u radnom odelu otvorio vatru na vlasnika pomenutog kafića, Luku Žižića (37), vidljivi su tragovi krvi, kao i krvavi otisak patike.

Inspektori su i danas na mestu zločina prikupljali dokaze, a ispred lokala bilo je puno krvi, čaura i slomljenog stakla koje su radnici kafića jutros počistili. 

– Za sada nije poznato kome pripadaju krvavi otisci, ali nije isključeno da su to tragovi egzekutora, jer je on nakon počinjenog zločina dobio batine od Žižićevih prijatelja i brata – kaže sagovornik i dodaje da na mestu zločina sigurno ima i tragova krvi egzekutora, jer je bio prilično povređen od batina.

Istraga će utvrditi sve okolnosti likvidacije kao i motiv.

– Egzekucija Žižića je planirana do detalja, ali je napadač ispao pomalo nespretan i možda je precenio situaciju, jer je zločin izvršio u punom kafiću koji je pokriven kamerama. Napadač verovatno nije uzeo u obzir da će neko od gostiju reagovati i da će pokušati da ga savladaju nakon izvršenog zločina – kaže sagovornik i objašnjava da je ubica na kraju imao i ludu sreći što je uspeo da pobegne iz ruku Žižićevih prijatelja.

Žižić je nakon ispaljenih hitaca preminuo, a ono što se zna o njegovoj prošlosti jeste da je policija znala o kome se radi, jer je imao kriminalni dosije.

Ono što se vezuje za ime ubijenog jeste i priča da je on jedan od vođa navijača Crvene Zvezde, inače, podgrupe Beograd bojs.

Podsetimo, Luka Žižić ubijen je juče na Novom Beogradu dok je sedeo sa bratom i prijateljima u kafiću kad je maskirani egzekutor sa hiruškom maskom, kačketom na glavi i radnom odelu pitao da li može da ode do toaleta, kada je dobio potvrdan odgovor nakon nekog vremena izašao je i ispalio šest hitaca u pravcu Žižića.

Kad ga je izrešetao pokušao je da pobegne, ali su ga braća i prijatelji ubijenog savladali i počeli da tuku, a Žižićev brat je čak uzeo i nož da zakolje ubicu.

Međutim, prijatelji su ga sprečili u tome, a ubica je iskoristio priliku i pobegao u nepoznatom pravcu. Ubistvo je snimljeno, kao i egzekutor jer je tokom tuče neko od prijatelja ubijenog skinuo mu hirušku masku. Policija i dalje traga za napadačem.