PROGOVORIO: Pešić objasnio zašto je gurnuo Dragovića na atletskoj stazi

 PROGOVORIO: Pešić objasnio zašto je gurnuo Dragovića na atletskoj stazi

Foto: MN Press

Aleksandar Pešić je postigao oba pogotka za Crvenu zvezdu u finalu Kupa Srbije protiv Čukaričkog (2:1), ali je navijačima zapao za oko njegov sukob sa Aleksandrom Dragovićem posle prvog pogotka crveno-belih.

Napadač tima iz Ljutice Bogdana objasnio je šta se zapravo desilo na atletskoj stazi pod Severom posle izjednačenja.

– Želeo sam da se zahvalim navijačima i skinem dres pri proslavi prvog gola.Osetio sam nalet adrenalina i veliku dozu emocija kada sam otrčao ispred severa. Aleksandar Dragović me je u tom momentu stigao i kao pravi drug, brat i prijatelj inteligentno savetovao da to ne uradim rizikujući žuti karton. Međutim, žarko sam želeo da podelim radost sa navijačima  zato je moja reakcija bila takva. Svako ko prati Zvezdu zna kako dobra atmosfera vlada u našem timu i to je bio važan preduslov svih uspeha koje smo postigli ove takmičarske godine. Videli ste posle utakmice kako smo zajedno podelili radost na ceromoniji uručenja pehara – istakao je Pešić za Kurir.

Zatim je dodao.

– Hvala Dragoviću što je želeo da me sačuva kartona, zaista je racionalno razmišljao i znam da je želeo najbolje da uradi za mene i naš klub. Dragović je veliki profesionalac, uzor i primer svoj deci koja se bave fudbalom. Uvek stavlja interes tima ispred bilo čega, kao i svako od nas igrača Crvene zvezde. Želeo sam da se zahvalim navijačima na pruženoj podršci i u trenucima kada me nije išlo na terenu. Moja želja je bila veća od svega pri proslavi oba gola koja sam postigao. Gest koji su ljudi videli kraj malih ekrana je samo reakcija u tom momentu kada sam želeo da podelim emocije sa zvezdašima koji su bili prisutni sa stadionu. Ponavljam još jednom – Aleksandar Dragović i ja smo veliki prijatelji, a uvek smo bili i bićemo u odličnim odnosima – zaključio je Pešić.