PROGOVORILA O PIĆU KOJE JE NOVAKU DOSTAVLJENO SA TRIBINA: Jelena OTVORENO o napadima da Đoković koristi doping

 PROGOVORILA O PIĆU KOJE JE NOVAKU DOSTAVLJENO SA TRIBINA: Jelena OTVORENO o napadima da Đoković koristi doping

Foto: Profimedia

Prethodnih dana teniska javnost se bavila pićem koje je Novak Đoković konzumirao tokom mastersa u Parizu.

Svet je obišao snimak iz dvorane „Bersi“ na kojem se vidi kako je fizioterapeut Ulises Badio u jednoj pauzi smućkao neki napitak, a onda flašicu dao devojčici koja je skupljala loptice da odnese srpskom teniseru.

Tada je jedan novinar snimio članove Đokovićevog stručnog štaba kako mu pripremaju napitak koji je potom popio, a koje su laici odmah počeli da nazivaju “dopingom”, dok su navijači Srbina momentalno stali u njegovu odbranu.

Jedan od njih je na Tviteru objavio transkript sa Novakove konferencije za medije kada je detaljno objasnio šta je to zapravo “magični napitak”, kako ga je nazvao:

– Ranije sam podelila ovu informaciju misleći da bi informisani gledaoci tenisa mogli da povežu to i video snimak Đokovićevog tima koji kruži internetom. Ali kasnije mi je palo na pamet da ne gleda svaki novinar, a kamoli svaki navijač, konferencije za štampu igrača – napisala je uz ovaj transkript Ana Mitrić, pa dodala u novim tvitovima:

– Moje mišljenje da Đoković verovatno konzumira osvežavajući napitak po narudžbini, pored datuma i vode, tokom mečeva zasniva se ne samo na njegovim komentarima i kasnijim izveštavanjima sa Vimbldona, već i na njegovim izrečenim uverenjima, životnim navikama i prošlim aktivnostima.

I sam Đoković je ranije govorio o tome, tokom prethodnih turnira, na šta je podsetila i njegova supruga Jelena.

– Govoriće kada bude spreman za to. Cela ova besmislica o teranju ljudi da pričaju o nečemu za šta nisu spremni jer su DRUGI nestrpljivi je apsurdna. Sedite malo u tišini. Pazite više na sebe. Nije sve što vidite kontroverzno. Moglo bi biti privatno. Da li je to dozvoljeno?, odbrusila je Jelena i stala na stranu svog supruga.

Podsećamo, govoreći o „magičnom napitku“, Novak je prethodno rekao novinarima da će uskoro otkriti sve, jer je reč o liniji suplemenata i sportskih pića na kojima radi.

Pročitaj još