PRIZOR KOJI SLAMA SRCA: Vršnjaci iz škole odali počast dečaku (12) koji je tragično nastradao kod Valjeva

 PRIZOR KOJI SLAMA SRCA: Vršnjaci iz škole odali počast dečaku (12) koji je tragično nastradao kod Valjeva

Foto: FacebookPrintscreen/Shutterstock

Nakon saznanja da je D.Ž. (12) iz sela Stanina reka kod Valjeva tragično izgubio život juče kada ga je isekla mašina za sečenje drva, meštani sela neprestano tuguju za njim.

Naime, D.Ž. se igrao oko traktora njegovog oca koji je u tom trenutku bio upaljen, a na njemu se se nalazio cepač za cepanje drva, koji je takođe bio u pogonu.

U jednom trenutku dečak je prišao traktoru kada mu je metalna spirala cepača zahvatila garderobu, navukla ga i velikom brzinom okrenula oko mašine, a metalna cev cepača mu udarcima nanela smrtonosne povrede.

Njegovi drugari, u čast tragično nastradalom vršnjaku doneli su njegovu uramljenu sliku i postavili je u centralnom delu, u hodniku Osnovne škole “Ilija Birčanin” u mestu Stave.

Inače, ljudi koji poznaju proodicu D.Ž. kažu da je poštena i radna, da se bave poljoprivrednim poslovima i poseduju farmu pilića. 

Telo dečaka je juče nakon nesreće odmah prevezeno do Urgentnog centra bolnice u Valjevu, ali je zbog težine povreda preminuo desetak minuta po prijemu.

Istraga je u toku, a telo mališana nalazi se na obdukciji.

Nažalost, nesreće zbog neadekvatnog rukovanja mašinama, kao i ovakvi incidenti kada su deca u blizini traktora, kamiona i automobila, nisu retkost.