PRIZOR KOJI BOLI Potresne scene ispred Ribnikara – nikad više ništa neće biti isto: Za naše zvezde koje noću najjače sijaju (FOTO/VIDEO)

 PRIZOR KOJI BOLI Potresne scene ispred Ribnikara – nikad više ništa neće biti isto: Za naše zvezde koje noću najjače sijaju (FOTO/VIDEO)

Foto: Srbija Danas

Još uvek se svi sećamo tog dana. Nezapamćeni masakr dogodio se u prestonici Srbije, a da sve bude jezivije, počinio ga je maloletni dečak – učenik sedmog razreda.

Bila je sreda, 3 maj. Tog jutra u 8:40, opremljen municijom i dva pištolja, dečak-ubica je ušao u školske prostorije. Prvo je pucao na Dragana Vlahovića, radnika obezbeđenja, a potom i na devojčice koje su se zatekle u hodniku. Nakon toga je ušao u učionicu na čas istorije kada je ubio svoje vršnjake iz razreda. 

@srbija_danas Potresne scene ispred osnovne škole na Vračaru, tri meseca nakon nezapamćene tragedije. #vladislavribnikar #osnovnaskolavladislavribnikar #beograd #vracarbeograd #srbijatiktok #balkantiktok #srbija #beograd #srbijadanas ♬ original sound – Srbija Danas

Tragedija se odigrala sa smrtonosnim ishodom za devetoro školskih drugova i radnika obezbeđenja, dok je četvoro njih ranjeno.

 Da Srbija ne zaboravlja nevino nastradale govore cveće, ikone, potresne poruke koje svakodnevno vidimo prolazeći pored ove škole.

Jedna od poruka posebno slama srca:

– Za naše zvezde koje noću najjače sijaju! “Nisu umrli, samo su zaspali, mirno spavajte anđeli, sanjajte nedosanjane snove”. Počivajte u miru anđeli, nećemo vas zaboraviti.

Foto: Srbija Danas

Podsetimo, dečak je priznao da je pucao redom, ali je navodno ispričao da ne zna zašto je u nekom trenutku zastao i nije nastavio da ubija dalje, već je izašao iz škole i pozvao policiju. Na saslušanju je navodno rekao i da mu to “nisu bili drugovi” kao i da su ga šikanirali i da mu je to bio razlog da počini stravičan masakr.

Na pitanje da li je postojao neki razlog da baš toga dana uđe u školu i da li se nešto dogodilo što ga je isprovociralo da kobnog jutra naoružan očevim pištoljima počini jezivo masovno ubistvo, kratko je odgovorio:

– Ništa se toga jutra nije posebno dogodilo, ništa što me je posebno iznerviralo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *