PRIZNAO DA JE PUCAO U LUKU! Šta se dešava na suđenju za ubistvo Žižića? Osumnjičeni ovim potezom šokirao sve

 PRIZNAO DA JE PUCAO U LUKU! Šta se dešava na suđenju za ubistvo Žižića? Osumnjičeni ovim potezom šokirao sve

Foto:TwitterPrintscreen/zoranceran2

U Višem sudu u Beogradu danas je Stefan Milašinović (24) iz Kraljeva priznao da je  28. aprila prošle godine hicima iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Žižića u kafiću “Ritual caffe” na Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost živote drugih gostiju lokala.

Nakon priznanja krivičnog dela, on je odbio da odgovara na pitanja učesnika u postupku, ali je izjavio saučešće porodici i rekao da se kaje zbog onoga što je učinio. 

Drugooptuženi Jovan Ugrenović negirao je izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, odnosno da je omogućio Milašinoviću da se sakrije posle ubistva. 

Danas su ispitani i oštećeni,  Žižićevi otac i brat, kao i dva gosta lokala.

Sledeće suđenje zakazano je za 7.jul

 Milašinoviću se na teret stavljaju tri krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sumnja se da je Milašinović 28. aprila prošle godine oko 18:50 sati na podmukao način lišio života Žižića koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V.Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja marke “Crvena zastava”, koji je nosio bez dozvole.

Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta.

Uhapšen je 5. maja prošle godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U, koji je lišen slobode 13. maja prošle godine godine.

Oba osumnjičena su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.   

Kako Tanjug saznaje iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Žižić odmah posumnjao u Stefana M. koji je ušao u lokal maskiran u radnika.

Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao “da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao”.

Njegovi prijatelji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *