PRIČALA JE SATIMA! Evo šta je majka dečaka osumnjičenog za masakar u “Ribnikaru” izjavila u policiji!

 PRIČALA JE SATIMA! Evo šta je majka dečaka osumnjičenog za masakar u “Ribnikaru” izjavila u policiji!

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša majka.

Majka dečaka ubice (13) koji je osumnjičen da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, saslušana je juče u Policijskoj upravi Beograd, a kako Telegraf saznaje, ona je pričala satima. 

– Majka je saslušana u svojstvu građanina. Pričala je satima. Nikakva dela joj se ne stavljaju na teret. Ona je ispričala sve što je traženo od nje, odgovorila je na sva pitanja. Njoj je cilj, kao i svima da se ovo razreši, da se vidi u čemu je bio “problem” i da se dođe do najboljeg rešenja za celu ovu situaciju. Što se tiče priče da je dečak dete razvedenih roditelja, to nije istina. Otac i majka žive zajedno sve vreme, nisu odvojeni i, kako je majka rekla, reč je o skladnoj porodica koja se adekvatno brinula o svom detetu. Takođe je navela da ni na koji način niko nije mogao da pretpostavi da će on da počini delo za koje se sumnjiči – rečeno je. 

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu utvrđuje da li je majka dečaka koji je izvršio masovnu pucnjavu u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena, kao i da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog dečaka i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.

Inače, ukoliko se dokaže da ima elemenata gore navedena dva dela, majka će odgovarati pred tužiocem pomenutog tužilaštva.

Otac dečaka ubice u pritvoru od 5. maja!

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela – teško delo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je delo.

Pritvorenik nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u školi na Vračaru pročitajte OVDE.