PRIČA SE DA JE VEĆ BIVŠI: Tandem LEGENDI glavni kandidati da sednu u vruću Partizanovu STOLICU

 PRIČA SE DA JE VEĆ BIVŠI: Tandem LEGENDI glavni kandidati da sednu u vruću Partizanovu STOLICU

FOTO: MN Press

Svi palnovi o promena i inovacijama koje je imao Ilija Stolica srušili su se kao kula od karata. Jasno, za sve je potrebno o vreme, ali po svemu sudeći Stolica ga neće imati na raspolaganju. Katastrofalan početak sezone, isto takve igre i rezultati, po svemu sudeći presudiće Iliji Stolici, koji je u Humsku došao da dosta optimizma. Međutim, učinak od jedne pobede, isto toliko poraza i dva remija u prva četiri kola, nosi u sebi sasvim dovoljno razloga da se samtra bivišim i da se traži njegov naslednik.

Prema informacijama Mozzart sporta u ovom trenutku, dva su kandidata za funkciju šefa stručnog štaba Partizana. Obojica imaju status klupske legende, obojica su bila deo tima koji se premijerno plasirao u Ligu šampiona 2003. i obojica su pokrivala poziciju zadnjih veznih na reprezentativnom nivou. U pitanju su Albert Nađ i Igor Duljaj.

FUDBAL – Partizan – Njukastl 0:1. ALBERT NADJ, fudbaler Partizana, na utakmici protiv Njukastla. Iza je Igor DULJAJ. Beograd, 13.08.2003. photo:T.Mihajlovic

Nađ je nešto bliži poslu, jer je već uz klub, doduše, u njegovoj filijali, Teleoptiku. Od 2019. je u ulozi stratega Teleoptika, člana Srpske lige „Beograd“ i nekoliko puta je isticao da mu je to priprema za ozbiljni angažman, kao i da se nada kako će jednog dana sesti na klupu Partizana. Po okončanju igračke karijere bio je koordinator za sportske pitanja, kasnije unapređen na funkciju sportskog direktora, bio je angažovan u Rakovici kao direktor i trener, da bi bliski kontakt sa seniorskim timom Partizana imao i u trenerskom mandatu Sava Miloševića, na čiji je poziv bio jedan od saradnika u stručnom štabu.

Što se tiče Duljaja, kad je prestao sa aktivnim igranjem fudbala uplovio je u trenerske vode najpre u drugom timu ukrajinskog Šahtjora, kasnije i kao pomoćnik Paula Fonseke u najboljem sastavu Rudara, da bi i on baš na poziv Miloševića bio kopptiran u stručni štab početkom januara 2020. i sve do pre nekoliko sedmica radio u Humskoj, kako sa Savom, tako i sa Aleksandrom Stanojevićem.

 Procena rukovodilaca je daStolica više ne drži situaciju pod kontrolom i da bi zadržavanje na klupi moglo da rezultira i ranom eliminacijom iz UEFA takmičenja, a Parni valjak prvi naredni meč igra već u četvrtak na Kipru protiv AEK-a iz Larnake. Upravo taj vremenski tesnac primorava čelnike na brzu reakciju, verovatno već do ponedeljka…

Najnovije vesti o FK Partizan možete naći OVDE.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako Sejduba Suma dribla Harija Megvajera