PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA! Uhapšen šef stanice u Larisi zbog kobne greške koja je odnela desetine života u Grčkoj nakon sudara vozova

 PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA! Uhapšen šef stanice u Larisi zbog kobne greške koja je odnela desetine života u Grčkoj nakon sudara vozova

ELAS je nastavio sa hapšenjem šefa stanice Larisa zbog tragedije sa sudarom voza u Tempiju, koji je priveden ubrzo nakon tragične nesreće.

Prema prvim procenama, krivična prijava koja će verovatno biti podneta odnosiće se na krivično delo narušavanje bezbednosti saobraćaja koje je prouzrokovalo smrt. Za ovo delo predviđene su kazne od 10 godina do doživotnog zatvora.

Takođe, moguće krivično gonjenje koje se može pokrenuti tiče se krivičnog dela ubistva, ne isključujući mogućnost da se pripiše potencijalna prevara.

Foto: Profimedia

Kako smo ranije pisali, najnovije informacije o tragediji sa sudarom vozova pokazuju da je do nje došlo kobnom greškom sada uhapšenog šefa stanice koji je na deonici “Larisa – Evangelismos” putnički voz usmerio na silaznu saobraćajnu prugu, tako da je bio na istoj pruzi sa teretnim vozom.

Prema informacijama, šef stanice je navodno tvrdio policiji da je dao nalog za promenu koloseka, ali to sistem nije sproveo.

Prema nadležnim izvorima, da je šef stanice shvatio da se putnički voz kreće istom linijom kao i teretni, naredio bi da se obojica zaustave pre nego što se približe, s obzirom da se sudar dogodio na oko 25 km od Larise železničke stanice i mestu promene koloseka. U svakom slučaju, OSE je zatražio i očekuje transkript eventualnog razgovora šefa stanice i mašinovođa.