PREMINUO SLAVNI, MLADI KOMIČAR! Nakon dugogodišnje bolesti uz lekarsku pomoć prekinuo svoju patnju

 PREMINUO SLAVNI, MLADI KOMIČAR! Nakon dugogodišnje bolesti uz lekarsku pomoć prekinuo svoju patnju

Foto: Shutterstock

Komičar Majkl Lerer preminuo je posle dugogodišnje borbe sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS) koja mu je dijagnostikovana 2017. Imao je samo 44 godine.

Umro je u utorak u Portlandu, Oregon i to uz asisitenciju doktora prenosi People. U američkoj državi Oregon postoji Zakon o dostojanstvenoj smrti  koji dozvoljava pacijentima sa terminalnim bolestima da okončaju svoje živote lekovima pod nadzorom svog medicinskog tima od 1997. godine.

– Majkl je umro dostojanstveno pod svojim uslovima – rekla je njegova partnerka i negovateljica Kolet Montegju, dodajući da je to “bila najteža odluka koju je ikada doneo”.

Prijatelj Set Vajtberg nedavno je posetio Lerera u Portlandu i rekao za San Tajms: “Njegovo raspoloženje je bilo dobro. Mislim da se zaista pomirio sa odlukom koju je doneo.”

Majkl Lerer
Foto: Youtube Printscreen/The Second City

Vest o smrti je objavljena i na njegovoj Instagram stranici uz dirljiv oproštaj.

– Putuj s Bogom divlji i ludi čoveče. Uvek ćemo te voleti i hvala ti za sve što si dao ovom svetu. – stoji u objavi.

U poslednjim godinama svog života Lerer je nastavio da nastupa i bio je redovan na podkastu komedije uživo “Ubij Tonija”, koji su mu takođe odali počast nakon smrti.

“​​Znali smo da se bliži i dolazi, ali još uvek smo nemi. Kakav čovek. On je zaista živeo da bi vas sve nasmejao. Budite mirni.”, stoji na Instagram stranici  podkasta.

Za sobom je ostavio ožalošćenu partnerku i sina Kolina.

Pročitaj još