PREMINUO POZNATI MUZIČAR (47): Izgubio bitku sa opakom bolešću – obeležio muzičku scenu bivše Jugoslavije

 PREMINUO POZNATI MUZIČAR (47): Izgubio bitku sa opakom bolešću – obeležio muzičku scenu bivše Jugoslavije

Foto: Facebook printscreen

Damir Pašić Daddy (47), nekadašnji član grupe “Seven Up”, posle duže bolesti preminuo je pre nekoliko nekoliko dana u Sarajevu.

– Komemoracija i saharana našem Dadiju je u četvrtak, 01.06.2023 – napisao je njegov prijatelj i nekadašnji kolega iz benda Elvir Lilo Hadžijamaković.

Pašić je u februaru ove godine saznao da boluje od karcinoma pankreasa, sa metastazama. Od njega se opraštaju prijatelji, kolege i poznanici na društvenim mrežama, među kojima je i Elvir Hadžijamaković – Lilo.

 Dadi, brate naš, mnogo smo toga zajedno prošli i dobrog i lošeg, bio sam siguran da ćemo i ovu bitku pobijediti, ali nismo. Pevaj i pleši i čekaj nas da gore napravimo naš povratak. Neka ti je laka naša bosansko-hercegovačka zemlja. Voli te tvoj brat Lilo i ostala braća it 7UP-a: Gogi, Nedim i Fudo –  piše u objavi ispod zajedničke fotografije.

Od prijatelja se oprostio i pevač Fuad Backović Deen.

 Najdraži moj Damire Pašiću, moj brate, zajedno smo rasli, sanjali i dotakli zvezde! Bilo mi je samo četrnaest godina kada sam postao deo porodice zvane “Seven Up” i tog dana dobio sam četvoricu braće! Bio si poseban, pun života i neopisivi izvor energije za sve nas! Grupa Seven Up – Sarajevo i ti ste najbitniji period mog života, odrastanja i moje muzičke karijere. Vi ste bili moj oslonac, moja zaštita, moja familija onda kada smo bili na turnejama i moji uzori! Bili smo pioniri posleratne pop-rok muzičke škole i scene i istinski vizionari koji su razbijali sve granice muzikom, pesmom i porukom ljubavi i zajedništva. Zajedno smo ostvarili sve što se moglo ostvariti na području bivšeg jugoslovenskog prostora i to onda kada su nam svi govorili da je nemoguće! Nikada niko više kao mi i nikada niko više kao ti! Srce mi je slomljeno jutros i teško ću se nositi sa činjenicom da ti više neću čuti glas i smejati se tvojim šalama pa čak i kada ti je bilo teško… Bio si i ostao personifikacija pravog Sarajlije koji je obožavao svoj grad, svoj narod i lafac na kojeg nije ostala ravnodušna niti jedna devojka koja je bila u tvojoj blizini. Putuj sada, a ja te čuvam u mom srcu i uspomenama do kraja! Voli te tvoj brat!