Premeštaju se posmrtni ostaci Siniše Mihajlovića, evo gde će počivati legenda

 Premeštaju se posmrtni ostaci Siniše Mihajlovića, evo gde će počivati legenda

Foto: MN Press

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović, koji je posle duge borbe sa leukemijom preminuo u decembru prošle godine, biće premešten u rimsku Aleju velikana.

Po odluci gradonačelnika Rima Roberta Gvaltijerija, Srbin će biti sahranjen na monumentalnom groblju “Verano” u večnom gradu, kao ličnost koja je dala prestiž Rimu.

  • Na zahtev porodica dvojice velikana Komisija Skupštine glavnog grada dodelila je mesto za grobnicu i sahranu. Supruga Mauricija Kostanca, poznate televizijske zvezde, koji je preminuo sa 84 godine, Marija de Filipi i Siniše Mihajlovića, bivšeg igrača “Lacija”, Arijana Rapaćoni, uputile su takav zahtev prošle sedmice gradonačelniku Gvaltijeriju. Komisija je odlučila da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mesto, ostajući u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana – piše u obrazloženju.

Mihajlović je karijeru počeo u rodnom Borovu, da bi potom preko Vojvodine i Crvene zvezde, sa kojom je postao 1991. evropski i svetski prvak došao u Italiju.

Ukupno 14 sezona igrao je u Seriji A, upisao je 470 utakmica i dao 76 golova. Kao trener radio je u Bolonji, Kataniji, Fjorentini, Sampdoriji, Milanu i Torinu.