PREGAZIO ČETVOROGODIŠNJAKA U NIŠU, PA OTIŠAO DA PLAĆA RAČUNE! Isplivali potresni detalji: “Nije nam prišao niti ponudio pomoć”

 PREGAZIO ČETVOROGODIŠNJAKA U NIŠU, PA OTIŠAO DA PLAĆA RAČUNE! Isplivali potresni detalji: “Nije nam prišao niti ponudio pomoć”

Foto: Srbija Danas

Suđenje Nišliji (59) optuženom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja danas je nastavljeno saslušanjem svedoka

ŠOKANTNA PREVARA! OŠTETIO BUDŽET ZA 54 MILIONA: Uhapšen radnik poreske uprave iz Novog Pazara

POGINULI VODNIK IZA SEBE OSTAVIO SUPRUGU I DVOJE DECE: Oglasilo se Ministarstvo odbrane o tragediji kod Vranja

OGLASILI SE LEKARI O STANJU VOJNIKA: Poginuo stariji vodnik, a evo u kakvom su stanju ostali povređeni iz nesreće kod Vranja

Suđenje Nišliji (59) optuženom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 12. maja 2021. godine u selu Popovac dostavnim vozilom “citroen džamper” usmrtio četvorogodišnjeg dečaka, danas je nastavljeno saslušanjem svedoka.

Pred Osnovnim sudom u Nišu iskaz su dali svedoci koji su u momentu nesreće bile u društvu majke stradalog dečaka.

Obe su posvedočile da se mališan nalazio na travnatoj površini kada je vozač skrenuo ka njemu, te da ga trava nije zaklanjala ali su priznale da nijedna ni druga nisu videle da ga je kombi udario.

– Samo je pogledao, nije nam prišao niti ponudio pomoć već je otišao u poštu da plati račune – kazala je svedok. Reagovao je optuženi upitavši da li je ponudio majci dečaka da nju i dete odveze do bolnicu, ali je ona kazala da je tada za njenog sina već bilo kasno.

– Kada je dete već bilo gotovo okrivljeni je rekao da joj je kazao da uđe u kombi da ih odveze u bolnicu. Bila sam pod stresom, ne sećam se da li je ona to učinila – opisala je svedokinja tragediju.

Danas je trebalo da bude saslušan i još jedan svedok koji je na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Valjevo odakle nije doveden sa obrazloženjem da je glavni pretres u niškom sudu zakazan prerano. Radi njegovog i saslušanja veštaka saobraćajne struke Dejana Bogićevića nastavak suđenja je zakazan za 2. oktobar.

Jocić je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je, kako tvrdi tužilaštvo, prilikom isključivanja sa kolovoza skrenuo na travnatu površinu koja nije namenjena za saobraćaj i pregazio dete, nanevši mu teške povrede glave i grudnog koša od kojih je preminulo na licu mesta.

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje šest godina i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u periodu od tri godine.

Nije osetio udarac, mislio da je pregazio crevo

Optuženi je u prethodnom delu glavnog pretresa negirao krivicu za tešku nesreću.

– Iskusan sam vozač, uradio sam sve po propisu, dao desni migavac, vozio sam brzinom oko 20 do 30 kilometara na sat, kada sam skrenuo nisam video ni dete niti bilo koga drugog ispred sebe – opisivao je šta je prethodilo tragediji.

Objasnio je da nije osetio nikakav udarac, te da nije imao pojma da je pregazio dete sve dok nije čuo viku ljudi koji su stajali u blizini.

 Čuo sam jednog čoveka kako viče: – “Stani, stani, kreni nazad!”. Krenuo sam metar unazad i zaustavio se, pomislio sam da sam nagazio kabal ili neko crevo. Izašao sam iz kombija, video sam majku dečaka kako ga drži u rukama. Ušla je u vozilo i tražila da je odvezem u Hitnu pomoć. Tada sam je upitao gde joj je bilo dete, a ona mi je kazala da se igralo u travi. Upozorio sam je da nam do Hitne pomoći treba petnaestak minuta, a da smo na pet metara od seoske ambulante te da je za dete bolje da ga tamo odnesemo. To smo i učinili, doktori su prihvatili dečaka i to je to – zaključio je optuženi.