“PREDUZEĆEMO MERE” Rusija gnevna zbog čina Crne Gore: Ovaj potez doživljavamo kao nesposobnost zvanične Podgorice

 “PREDUZEĆEMO MERE” Rusija gnevna zbog čina Crne Gore: Ovaj potez doživljavamo kao nesposobnost zvanične Podgorice

Foto: Shutterstock/Youtube Printscreen/Bits and Bobs

Moskva proterivanje ruskog diplomate iz Crne Gore smatra novom epizodom hibridne kampanje koju je Zapad pokrenuo protiv Rusije, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 Taj čin crnogorskih vlasti doživljavamo kao još jednu epizodu hibridne kampanje Zapada i njegovih poslušnika protiv Rusije – rekla je Zaharova, preneo je “TASS”.

Prema njenim rečima, Rusija ovaj potez doživljava kao nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se makne od politike mehaničkog praćenja destruktivne linije na štetu međunarodne bezbednosti i sopstvenih nacionalnih interesa.

Zaharova je istakla da Moskva zadržava pravo da preduzme mere u skladu sa opšte prihvaćenom diplomatskom praksom.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da će Rusija uzvratiti zbog proterivanja još jednog ruskog diplomate iz Crne Gore.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je prethodno da je jedan diplomata Ambasade Rusije u Crnoj Gori proglašen personom non grata.

U saopštenju je precizirano da je ruski diplomata proglašen nepoželjnom osobom “zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa članom 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima”.

Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od sedam dana za napuštanje teritorije Crne Gore, uručena je ambasadoru Ruske Federacije Vladislavu Maslenikovu, stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO: Ukrajina se ruga turistima zbog eksplozija na Krimu