POZNATO STANJE DEVOJČICE KOJA SE ZAPALILA TOKOM IGRE – Oglasio se otac i otkrio detalje incidenta: “Čuo sam vrisak…”

 POZNATO STANJE DEVOJČICE KOJA SE ZAPALILA TOKOM IGRE – Oglasio se otac i otkrio detalje incidenta: “Čuo sam vrisak…”

Foto: Srbija Danas

Otac teško povređene devojčice, vratio se u Melence i kaže uz napomenu da je pričao sa lekarima.

Ono što je svakako najvažnije, nakon drame u dvorištu porodičnog kućerka u selu Melenci, kod Zrenjanina, je da se sedmogodišnja devojčica oporavlja u novosadskom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i kako kažu lekarida je njeno zdravstveno stanje stabilno, uz opekotine koje je zadobila.

Otac teško povređene devojčice, vratio se u Melence i kaže uz napomenu da je pričao sa lekarima sa Odeljenja plastične hirurgije gde se nalazi njegova ćerka i da je dobio informaciju da je njegova ćerka u stabilnom stanju i što je najvažnije, van životne opasnosti i pod stalnim nadzorom lekara.

 Hvala dragom Bogu da je dobro i da se oporavlja i da posledice neće biti trajne, mlada je i zdrava, a poznato je da se deca mnogo bolje i brže oporavljaju od nas starijih – kaže otac devojčice, ističući da je uspeo da smiri ostalu svoju decu, sestre i braću, koji su bili u šoku i veoma uznemireni posle svega što se dogodilo.

– Bio je to tren, nesmotrena dečija igra, ona je još mala, jednostavno dogodilo se – suznim glasom priča otac, uz napomenu da se svi u mnogočlanoj porodici oporavljaju od šoka i da je najvažnije da se osim teško povređene ćerke i druga deca sad osećaju mnogo bolje.

Upalila karton natopljen benzinom

Sedmogodišnja devojčica u subotu, oko pola jedan popodne, nakon što je zapalila karton natoljen benzinom, u zadobila je teške telesne povrede u dvorištu porodične kuće, gde se igrala sa sestrom i bratom.

– Sve se dogodilo brzo, tokom igre i niko nije uspeo da reaguje, spreči nesreću, bolestan sam, uvek sam uz njih i samo za tren otišao sam do komšija i čuo vrisak. Otrčao sam nazad u dvorište i ostao zatečen prizorom. Taj užas nikada neću zaboraviti a nadam se iskreno da moja deca hoće – dodaje otac, naglašavajući da se od svojih mališana retko kad odvaja, naročito od kada ih je napustila majka, njegova supruga, koja više ne živi u Melencima.

– Mi smo kao dugme i košulja, jako smo vezani jedni za druge, deca su zajedno, paze jedno na drugo a i ja pazim na njih. Svi se lepo slažemo i snalazimo se kako znamo i umemo. Nadam se da ova nesreća neće ostaviti bilo kakve posledice na decu, pogotovo na moju najmlađu ćerku te da će ona na jesen krenuti u prvi razred kao i sva druga deca i da će se do tada u potpunosti oporaviti – priča otac.

Da nije bilo komšija…

Ko zna kakav bi epilog ove iznenadne porodične drame bio, da komšije nisu reagovale ljudski i humano i povređenu devojčicu hitno, privatnim automobilom prevezli do Urgentnog centra zrenjaninske bolnice, odakle je nakon pregleda,  prebačena u Novi Sad u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Nije životno ugrožena

– Devojčica nije životno ugrožena i zbrinuta je na Odeljenju plastične hirurgije nakon kompletne dijagnostike. Kako je ustanovljeno, ima opekotine po glavi, licu, telu i nogama i to u veličini od 15 odsto od ukupne površine kože u odnosu na celo telo. Njeno stanje je stabilno i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara koji prate njen dalji oporavak – saopšteno je iz ove ustanove.