POZNATI RUSKI SPORTISTA POGINUO U UKRAJINI: Izgubio život u Donbasu – izvršavao je TAJNI zadatak

 POZNATI RUSKI SPORTISTA POGINUO U UKRAJINI: Izgubio život u Donbasu – izvršavao je TAJNI zadatak

Izgubio je život manje od mesec dana nakon što je njegova jedinica upućena na front.

Rat u Ukrajini koji traje već godinu dana odneo je još jednu sportsku žrtvu.

Na izvršenju zadatka u Donbasu preminuo je nekadašnji ruski kjokušin borac, svojevremeno srebrni na Evropskom prvenstvu u karateu.

On je kao dobrovoljac u odredu “Sojuz” bio stacioniran na istoku Ukrajine, gde je izgubio život prilikom jedne operacije.

Odred kojem je pripadao broji preko 100 ruskih sportista – pre svega onih koji su se bavili borilačkim sportovima pre početka rata.

Oni su nakon obavljene obuke u Čečeniji početkom januara ove godine raspoređeni na položaje u Donbasu, gde Rusija već mesecima pokušava da zauzme neke od tačaka za koje se smatra da bi mogli da imaju presudan uticaj na ishod kompletnog rata koji se vodi od prošle godine.

– Strašna i tragična vest, u koju je još uvek nemoguće poverovati, zadesila je ruski Kjokušin i celu sportsku porodicu naše zemlje. Dok je učestvovao u izvršavanju borbenog zadatka u sastavu dobrovoljačkog odreda RSBI “Sojuz” poginuo je, sekretar Kjokušin saveza Rusije. On se oduvek odlikovao nepokolebljivom voljom na putu do cilja i nikada nije podlegao poteškoćama. Ovaj gubitak je težak, neblagovremen i nenadoknadiv, a svi smo izgubili bliskog prijatelja, uvek spremnog da pomogne u svakoj situaciji, talentovanog vođu, čoveka velikog humora, blistavog osmeha i beskrajne energije. Kjokušin federacija Rusije izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima i svima koji su imali sreću da poznaju ovu svetlu ličnost. Počivaj u miru, uvek ćemo te se sećati – navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pored Uvickog, pripadnici odreda RSBI “Sojuz” su dvostruki šampion Ojama kupa u Japanu, japanski šampion K1, šampion Svetskog kupa, šampion Evrope, trener i šef jedne od gradskih kjokušinkai organizacija.

Komandant odreda je izvršni direktor RSBI i direktor Svestilskog karate saveza.

Pročitaj još