POTVRĐENO: Vraća se Lamine Dijara!

 POTVRĐENO: Vraća se Lamine Dijara!

FOTO: MN Press

Ostavio je Lamine Dijare ogroman trag u srpskom fudbalu. Za navijače Partizana je bio i ostao heroj, ikona. I pesmu su mu posvetili, Pesmu su mu posvetili.

Kako i ne bi kad je Senegalac u crno-belom dresu na 139 utakmica postigao 66 golova, osvojio četiri titule i dva Kupa sa Partizanom. Bio je dva puta najbolji strelac šampionata Srbije.

Zbog svega ovoga navijače Partizana će obradovati vest da se Lamine Dijara vraća u Srbiju. Ne kao igrač već kao polaznik škole za fudbalske trenere.

Senegalac pohaća kurs za sticanje B licence u okviru Trenerske organizacije Regiona istočne Srbije i za šest meseci bi trebalo da postane vlasnik diplome koja će mu omogućiti napredovanje ka A, kasnije i PROFI licenci.

Iako živi u Turskoj, a zaposlen je u mlađim kategorijama Antalije, Dijara je izrazio želju da se edukuje u Srbiji, što samo potvrđuje njegovu sad već decenijsku povezanost sa našom zemljom.

– Ostavio je Dijara dubok trag u našem fudbalu, a po konvenciji UEFA, posle određenog broja godina, fudbaleri stiču pravo da se prijave na kurs za sticanje neke od licenci. Lamin savršeno govori srpski, a izrazio je želju da se školuje kod nas. U određenom periodu svaki region raspisuje konkurs, sad je u pitanju Istok, Dijara se javio, uredno aplicirao i trenutno je u procesu – pojasnio je Dejan Branković, direktor Centra za edikaciju Regiona istočne Srbije.

Pročitaj još