“POTCENILI SMO NEPRIJATELJA I NE MOŽEMO DA GA POBEDIMO OSAM MESECI” Reči eksperta izazvale šok na ruskoj državnoj TV (VIDEO)

 “POTCENILI SMO NEPRIJATELJA I NE MOŽEMO DA GA POBEDIMO OSAM MESECI” Reči eksperta izazvale šok na ruskoj državnoj TV (VIDEO)

Foto: Profimedia

Na državnoj ruskoj televiziji u ponedeljak uveče dogodilo se retko priznanje da invazija na Ukrajinu ne ide po planu i da su priče o ukrajinskoj prljavoj bombi izmišljotine.

Autor tih izjava je Viktor Olevič, spoljnopolitički stručnjak, koji je u studiju govorio bez ustezanja, što je izazvalo neprijatnost među gostima, posebno kod voditelja Andreja Norkina.

Olevič se u Rusiji inače predstavlja kao “najveći stručnjak za Ameriku”, priča se da je i studirao u SAD, ali živi i radi u Moskvi. Od ranije ga prati reputacija da nije uvek “čovek od poverenja Kremlja”.

– Situacija je ovakva. Pokrenuli smo specijalnu vojnu operaciju, potpuno potcenili neprijatelja i posle osam meseci ne možemo da ga pobedimo. Usput se stalno žalimo na zemlje koje žele da unište Rusiju – rekao je Olevič, na šta je voditelj odgovorio:

– Ne žalimo se, ljuti smo na njih.

– Možemo da budemo ljuti koliko hoćemo, ali to neće rešiti naše probleme – odgovorio mu je Olevič.

Nakon toga otvorila se tema o informacijama da Ukrajina hoće da iskoristi prljavu bombu.

– Gde su dokumenti? Gde su prave informacije o toj bombi? Gde se nalazi, gde planiraju da je koriste. Ne razumem zašto pričamo o tome. Gde su dokazi? Ovakve provokacije ne dolaze bez naređenja “odozgo”. Ako Rusija ima bilo kakve obaveštajne podatke o prljavoj bombi, neka ih pokaže – insistirao je Olevič.