POSLEDNJI BAL CARSKE RUSIJE: Nikad viđene fotografije Romanovih – bili odraz bogastva i moći

 POSLEDNJI BAL CARSKE RUSIJE: Nikad viđene fotografije Romanovih – bili odraz bogastva i moći

Foto: Shutterstock – TikTok printscreen/ history_withsarah

Na društvenoj mreži pojavio se neverovatan snimak korisnice Sare Lalor koja je napravila kolorizaciju slika sa poslednjeg bala carske porodice Romanov.

Porodica Romanov naširoko poznata po svom tragičnom kraju dinastije, ali i moći koju su posedovali. Sami začetak carske porodice nije siguran i postoje mnoge teorije kako su nastali, ali je sigurno da su izrodili veliki broj najmoćnijih vladara ispisanih u istorijskim knjigama.

Vladari carske Rusije po ugledu na svoje evropske rođake i vladare pravili su ekstravagantne balove propraćene tradicionalnom muzikom dvorova i hranom kojoj su samo privilegovani imali pristup.

Tragičan kraj ove velike porodice bio je okrutan i propraćen raznim misterijama koje i danas stvaraju velike teorije. 

Ono što je retkost videti jesu fotografije dvora iz s početka 20. veka, tako da ova kolorizovana verzija daje nam mali uvid šta je ova velika dinastija sve posedovala. 

@history_withsarah Kimblim has a true talent for adding colour to old photographs. Fantastic work #fy #fyp #fypシ #fypage #fypシ゚viral #trending #history #viral #historical_stories #historical #historybuff #historytime #historytok #thepast #royal #romanovs #ball #colour #russianhistory #czar #oldphoto #historicalphotos ♬ Sad and beautiful classical music(815765) – 松本一策