POSLE SAMARDŽIĆA: Srbija dobija još jedno moćno pojačanje iz dijaspore?

 POSLE SAMARDŽIĆA: Srbija dobija još jedno moćno pojačanje iz dijaspore?

Foto: MN Press

Posle Lazara Samardžića i Vladana Kovačevića fudbalska reprezentacija Srbije trebalo bi da dobije još jedno pojačanje iz “inostranstva”.

Nije u pitanju vezista Liverpula Stefan Bajčetić, koji je takođe želja sportskog sektora nacionalnog tima, već Darian Maleš (21), piše Kurir.

Reč je o momku koji je rođen u Lucernu u Švajcarskoj. Maleš je dete Srba iz Republike Srpske. Kada je napunio 18 godina prešao je u Inter u transferu vrednom 2,5 miliona evra. Već dve godine je na pozajmici u Bazelu i klub iz Švajcarske planira da ga otkupi.

Basel, Switzerland, August 19th 2021: Darian Males (19 Basel) and Mads Fenger (13 Hammarby) battle for the ball (duel) during the UEFA Europa Conference League 2021/22 football match between FC Basel and Hammarby IF at St. Jakob-Park in Basel, Switzerland.,Image: 627915218, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Brazil ***, Model Release: no, Credit line: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a jača mu je leva noga, a dobro se snalazi i na bočnim pozicijama. Nedavno je dobio poziv mlade reprezentacije Švajcarske (igrao već za mlađe selekcije “sajdžija) i ostaje nada da će Maleš u budućnosti ipak izabrati da brani boje Srbije.