POSEBNO VEŠTAČENJE KAKO BI BIO OTKRIVEN UBICA SA TROTINETA! Stegnut obruč oko Žižićevog egzekutora – DNK otkriva čija je droga

 POSEBNO VEŠTAČENJE KAKO BI BIO OTKRIVEN UBICA SA TROTINETA! Stegnut obruč oko Žižićevog egzekutora – DNK otkriva čija je droga

Foto: Printscreen/Twitter/@Silvana71376830

U štek stanu u Kraljevu u kojem su pripadnici MUP-a uhapsili Stefana M. koji se sumnjiči da je ubio Luku Žižića u kafiću “Ritual” nađena je droga, a kako se saznaje, trenutno se ispituje čiji su to narkotici.

– Droga je trenutno na veštačenju i ispituje se čiji je DNK na kesama u koje je zapakovana. Osim droge, nađena je i određena količina novca za koju se sumnja da je zarađena prodajom tih opijata – rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Stefan M. je saslušan danas u 14 časova u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

On se, kako smo saznali, branio ćutanjem.

– Iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. Više javno tužilaštvo u Beogradu je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u beogradu da odredi pritvor osumnjičenom iz svih zakonskih razloga – zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi u krtakom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti – rečeno je iz VJT.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo na podmukao način, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

Stefan M. uhapšen juče u koordinisanoj akciji inspektora beogradske kriminalističke policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a kako se saznaje, idenfikovan je tako što je rađeno posebno veštačenje.

– Rađeno je antropološko veštačenje uhapšenog Stefana koji je osumnjičen da je ubio Luku Žižića. Tačnije, snimak sa kamere upoređen je sa njegovom slikom i tako su u policiji bili sigurni da je on – rekao je sagovornik blizak istrazi ovog slučaja.

On je, podsetimo, uhapšen nakon intenzivnog operativnog rada u tzv. štek stanu u Kraljevu. Analizom DNK i ostalih tragova i različitim veštačenjima prvo je potvrđen identitet osumnjičenog, nakon čega je lociran i uhapšen.

Utvrđuje se da li je imao logističku podršku ili saučesnike, kao i da li se krio u Beogradu posle ubistva ili je odmah otišao u Kraljevo. U trenutku hapšenja nije uspeo da pruži otpor policijskim inspektorima.

On još uvek ima vidljive povrede glave, koje su mu naneli brat i prijatelji ubijenog Žižića, nakon što je ispalio smrtonosne metke iz pištolja. Motiv ubistva biće utvrđen tokom istrage, a od 11 hitaca koje je ispalio, šest je pogodilo Žižića, a dva su bila ispaljena u glavu.

Izvor: Telegraf.rs