PONOS SRBIJE: Kija Kockar obišla najveću SVETINJU NA KOSMETU – Pokazala KOLIKO je čvrsta njena vera (FOTO)

 PONOS SRBIJE: Kija Kockar obišla najveću SVETINJU NA KOSMETU – Pokazala KOLIKO je čvrsta njena vera (FOTO)

Foto: Instagram/Printscreen/kijakockar/ Printscreen/Tv Pink

Pevačica i pobednica rijalitija “Zadruga 1” Kristina Kija Kockar, oduvek se dičila svojim poreklom i sa ponosom isticala da je srpkinja, koja poštuje tuđe ali svoje voli i neguje.

Danas je na svom Instagram profilu podelila sa vernim pratiocima, da je pristigla na Kosovo i Metohiju, te da nije mogla, a da ne bude u poseti i manastiru Gračanica, srpskoj svetinji od koje zastaje dah. Zanimljiva je činjenica da je sa sobom ponela i knjigu naslova “Srpske narodne priče sa Kosova“, budući da vrlo odlučna u nameri, da jug Srbije upozna na pravi način i istoriju našeg naroda približi svojoj publici.

Kija Kockar je u ovoj poseti Kosovu i Metohiji imala i jaku poruku za sve Srbe koji žive u ovoj autonomnoj pokrajni

– Srbi južno od reke Ibar. Poručili su da ih ne zaboravimo – glasila je jaka poruka Kije, koja hrabri svakoga ko se nalazi u teškoj i nezavidnoj poziciji.

– 42° 35′ 53.88″ N, 21° 11′ 35.88″ E – Kristina je postavila i koordinate, čime je pokazala koliko je na ovom putu naučila o Gračanici i Kosmetu.

Publika mlade pevačice je bila oduševljena, a patriotski komentari puni ljubavi i veličanja srpstva, samo su se nizali ispod pomenute objave, koju možete pogledati u nastavku teksta.

Kristina je takođe istakla i jedan suvenir koji je ponela kao uspomenu sa ovog svetog mesta i koji će po svemu sudeći nositi u srcu. Reč je o krstu.

Kija Kockar
Foto: Instagram/Printscreen/kijakockar